bugün

kürt kökenli vatandaşlarımıza yapılan zulümler

1. köy yollarının aylarca kapalı olmasının sebebi, ilkokulda coğrafya görmüş olan herkesin bileceği üzre, malum bölgede kışın çok sert geçmesidir. devlet yolu açar, bir-iki gün sonra yine kapanır. bi daha açar bi daha kapanır. harcanan kaynak meselesi. ha, tabi oradaki vatandaşlarımızı kaderine terkedelim demiyorum, ama harcanan kaynaktan burun kıvıran devlet aynı olayı başka yerlerde de yapıyor. sadece doğu tarafına özgü bir durum değil bu. karadeniz bu sorunlarla boğuşsa bile, bu kadar sert geçmez orada kış. ha şöyle bir şey de olabilir; rte'nin mikail'le arası iyidir, oraya yağdırır, batıya yağdırmaz. (bkz: mikail le konuştum durumlar iyi) *
2. köylerde gece sokağa çıkma yasağının uygulanması, kürt vatandaşlara sistemli bir sinir harbi geçirtmek değil, terör tehlikesine karşı onların ve askerlerimizin güvenliğini sağlamak amacıyla alınan bir tedbirdir. bunun sebebini, bir elinde klavye, bir elinde bira, kıçında ossura ossura sünmüş bir don ile oturan, işi gücü "oturduğu yerden aydınlanmak" olan arkadaşlar kolay kolay anlayamaz.

3. eğitim öğretimdeki imkansızlıklarla boğuşanlar, sadece kürt çocuklar değil. gidin çankırı'ya, sivas'a oradaki köylerde yaşayanların halini de görün.

4. türkiye cumhuriyeti'nde var olan yerleşim birimlerinin adı türkçe olmalı değil mi? konstantinople ismini istanbul diye değiştirdiğimiz için ülkemizdeki yunanlılar bize dava açıyorlar mı?

5. teröre yardım ve yataklık eden, çoban görünümündeki "gözetleyicilerin" öldürülmesi olaylarının dışında kalan çoban hadiseleri de ayrı bir gariptir. gecenin ikisinde, üçünde bir çobanın yabanda ne işi olur?

valla, zulüm falan hikaye. ortada bir zulüm olsaydı, bu arkadaşlar özellikle büyükşehirlerde bu denli sağlam örgütlenemezlerdi. otoparklar bu arkadaşlarda, dolmuş hatları bu arkadaşlarda, gece kulüplerinin büyük kısmı yine bu arkadaşlarda. işin garip tarafı, kendilerinden olmayanı da * bu çarkın içine sokmaz bu arkadaşlar *. girmeye çalışanı da "ikna ederler" girmemesi için. tatil yerlerinin halini hepimiz biliyoruz sanırım, bundan bahsetmeye bile gerek yok.

eğer ciddi bir zulüm olsaydı ortada, bunu bilirdik değil mi?