bugün

kürt dili edebiyatı bölümünün açılması

herhangi bir bilince sahip olamayan bir toplumun sosyokültürel bilinç kazanması için -her boku t.c. den bekledikleri gibi bunu da devletten beklemeleri ve ardından- ilgili fakülteler bünyesinde böyle bir bölüm açılması -projesi- olgusudur.

(bkz: bop)

bu açılım ürünü; dtp ile başbakan sıfatıyla görüşemeyip akp başkanı sıfatıyla görüşen zat-ı muhteremin (bkz: rte) kişilik ve kimlik kaymaları herkesce menkul olduğu bilinirken şimdi de bop eşbaşkanı sıfatıyla giriştiği omurgasız ve sıfatsız açılım girişiminin bir eylemi olarak değerlendirilmelidir.

bu girişim kürt faşistlerinin hain mayalı dimağlarında cesurca ve demokratik olarak nitelendirilecek, liberal görünümlü yavşaklarca ayakta alkışlanacaktır.
bu statü daha sonra kürt tarihi ve medeniyeti olgusunu ortaya çıkaracak. ruhsuz ve mesnetsiz bu hain oluşuma bir ruh kazandıracaktır.

milliyetsiz bir başbakanın açılım genelinde kürt faşistlerine hizmet eden böyle bir hamleye girişmesi gayet kabul gören bir eylemdir. milliyetini inkar eden bu arab muhibinin, akan kan edebiyatının karşısına kürt dili ve edebiyatını koyma girişimleri kimi çevreler tarafından barışçıl ve özgürlükçü olarak nitelendirilebilirse de bu zat:

1- türküm diyememektedir
2- arab hayranıdır
3- islamiyeti o fındık kadar olan beyninde arab geleneklerinden ibaret olarak yorumlamaktadır.
4- akan kanı hainlere taviz vererek durdurabileceğini sanacak kadar safdilli,
5- gecekondudan köşklere terfi edecek kadar da cebini ve geleceğini doldurmaktan çekinmeyecek kadar da haramzadedir.

kürt dili ve edebiyatı bölümünden mezun olan faşist militanlar bölgeye öğretmen olarak atanacaklar, ölen pkk leşlerinin ardından yakılan ağıtlar resmi kitaplara eser olarak girecektir.

ayrılık ve bölünme kaçınılmazdır.

birleştirici ve kucaklayıcı olduğunu iddia eden bu partinin iktidarında malesef tek çimento dindir. ve o da arab ürünüdür.

türk-kürt islam federe cunhuriyetini ben görmeyeceğim...çünkü kanımın son damlasına kadar bu kolkola girmiş islam ve kürt faşistlerine karşı her platformda savaşacağım...

ne mutlu türküm diyene........