bugün

köşeyi dönen adam

müjdat Gezen'in "Eşeğin karnındaki elmas" öyküsünden Umur Bugay'ın senaryolaştırıp Atıf Yılmaz'ın filmleştirdiği film. "Köşeyi Dönen Adam" da Amerika'daki amcasından kendisine miras kalan yoksul bir odacının başından geçen olayların gülünçlü öyküsü anlatılıyor. insanların çıkarcılığını ve ikiyüzlülüğünü ortaya koyan, toplumsal yaklaşımlar taşımasına karşın fazla ciddiye alınmayacak, eğlendirici bir güldürü örneği. Tipik Kemal Sunal güldürülerinin de oldukça dışında kalıyor.

Bir şirkette odacılık yapan Adem, aynı mahallede oturan Şükran'ı umutsuz bir aşkla sevmektedir. Bir gün Amerika'da ölen amcasından kendisine büyük bir miras kaldığı duyulması üzerine Adem, mahallenin ve çalıştığı işyerinin gözbebeği olup büyük saygınlık görmeye başlar. Günün adamı haline gelen Adem'e, Şükran'ın babası hemen kızını verir. Sonunda beklenen mirass, Amerika'dan büyük bir sandıkla gelir. Sandık açıldığında içinden bir eşek çıkar. orada bulunan muzip bir gazeteci, olayı ilginç hale getirmek için eşeğin karnında elmas olduğunu yazınca ortalık karışır. Alay konusu olan ve düş kırıklığına uğrayan Adem, insanların aşırı para hırsı karşısında irkilip işi bırakarak deli gibi sokağa fırlar.

Yönetmen : Atıf Yılmaz
Senaryo : Umur Bugay
Öykü : Müjdat Gezen
Görüntü : Hüseyin Özşahin
Oyuncular : Kemal Sunal, Meral Orhonsay, necla Soylu, Ali Şen, Özcan özgür, Sami Hazinses, Nejat Gürçen, Gülten ceylan, Necdet Yakın

1987 Çiçek Film yapımı