bugün

mehmet topuz

bir kere bu "doğuştan xliyim", "50 milyon verseler olmaz" geyiklerini bırakmak lazım. böyle düşünen adam "ya fener'e gidicem ya beşiktaş'a" diye demeç vermezdi. diğer yandan bir fenerbahçe taraftarı olarak mehmet topuz'u kesinlikle takımda görmek istemiyorum. sadede gelelim;

olan şudur ki fenerbahçe mehmet topuz transferi için kayserispor'la maddi konularda anlaşmaya varıyor ve kayserispor, fenerbahçe'ye mehmet topuz'la anlaşması için pazartesi'ye kadar süre tanıyor.

fenerbahçe-kayserispor anlaştıktan sonra, beşiktaş kayserispor'a haber bile vermeden mehmet topuz'a imzayı attırıyor. beşiktaş kulüple görüşmeden oyuncuya imza attırıyor ki bunun cezası var. ardından fenerbahçe resmi sitesinden mehmet topuz'u transfer ettiğini duyuruyor. fenerbahçe'nin tek yanlış hamlesi bu ve bu yüzden ceza alabilir fenerbahçe.

diğer yandan fenerbahçe, mehmet topuz'un bonservisini almış durumda değil. kulüple anlaşırsın, oyuncuyla anlaşırsın, anlaşma yürürlüğe girer ve maddi yükümlülükler doğar. mehmet topuz istemediği sürece fenerbahçe ya da başka bir takım oyuncunun bonservisini alamaz. m.city 130 milyon verdi kaka için milan'a milan kabul etti. kaka "gitmiyorum" diyince milan'da kaldı. fenerbahçe'nin sadece öncelik hakkı vardır bu transferde o da kulüple önceden görüşüp anlaştığı için. beşiktaş'ın yapması gereken fenerbahçe'nin oyuncuyla görüşmesini beklemek ve anlaşamazlarsa 1- kayserispor, 2- mehmet topuz sırasıyla harekete geçmekti.

peki ne olacak? bu mehmet topuz bu beşiktaş'a bir şekilde transfer olacak. fenerbahçe mehmet topuz'la anlaşamazsa-ki sanmıyorum fenerbahçe'nin mehmet topuz'u artık istediğini-fenerbahçe'nin kayserispor'la yaptığı anlaşma iptal olacak. bu aaşamadan sonra kayserispor'un tutumu önemli. kayserispor ya beşiktaş aleyhine dava açacak "sözleşmeli futbolcumuz ayartıldı" hesabı ya da beşiktaş ile anlaşıp beşiktaş'ın mehmet topuz ile anlaşmasını bekleyecek. beşiktaş oyuncuyla anlaşırsa transfer olacak.

kayserispor ilk opsiyona karar verir ve beşiktaş aleyhine dava açarsa delil sıkıntısı çekmeyecek. mehmet topuz'un beşiktaş formalı fotoğrafları, imzaladığı sözleşme, televizyonlara çıkıp yaptığı açıklamalar hep beşiktaş aleyhine delil. topuz'un kontratı korumada olduğu için dava açılması durumunda beşiktaş transfer yapamama cezası alabilir. tazminata mahkum edilebilir. bu tazminat çok komik bir rakam olursa 3 büyüklere istedikleri oyuncuları kuralları çiğneyerek alma kapısı açılır ki fenerbahçe bütçesiyle bu durumdan ençok nemalanan taraf olacaktır. kayseri tazminatını alır. mehmet topuz 1 yıl kayseri'de kalır yıllık parasını çatır çatır alır. sene sonu beşiktaş'a bonservissiz gider.

fenerbahçe'nin buradaki tutumu tamamen beşiktaş'ın illegal girişiminin cezasını bulmasına yöneliktir. mehmet topuz'u bu noktadan sonra ne aziz yıldırım, ne de fenerbahçe taraftarı takımda görmek istemeyecektir. biraz araştırma yapıldığında görüleceği üzere fenerbahçe'nin bu işi uzatmasındaki tek amaç beşiktaş'ın kuralları hiçe sayışına sessiz kalmamaktır. nihayetinde mehmet topuz beşiktaş'ta futbol oynayacaktır. her türlü karlı çıkacak olan taraf ise kayserispor oldu. dava açarlarsa kazanmaları kesin gibi görünüyor. bu kozu kullanarak beşiktaş'ın teklifini yukarı çekmek isteyeceklerdir. bekleyip göreceğiz neler olacağını.