bugün

sivrisinek

türkiye'dekilerin pilotaj eğitimini türk hava kuvvetlerinden almış olması muhtemel küçük mig-29lar. gerçekten it dalaşı kabiliyetleri çok yüksek. o değil stealth* teknolojileri var. siz özenip bezenip terlikleri çıkar, popoyu kaldır, it dalaşına giriyosunuz. sinek saat 12 yönünde, takibe almışsınız. bir anda kayboluyor hayvan*. sonra ara ki bulasın. üstelik stratejik üslere iniş yapıyor bu zilliler. ha bazen depoyu full doldurmuşlarsa anlamsız yerlere iniş yapma mecburiyetinde kalıyolar.

örneğin az önce burnumun dibinde kıpkırmızı götüyle* duran birtanesine terliği 10 cm'den indirmeme rağmen sadece beni dumura uğratarak 5 dakika kazanmış bir yaratık bu. öyle ki uçan hayvan yükselir gider diye insanca* düşünürken, o çoktan masanın altına doğru tereddütsüz manevrasını yapar bile. ulan koca göt, hiç mi demiyorsun karnımda 874954 galon kan var, uçmayı beceremiyorum, allaha dua edip kurtulayım. demiyor sayın sözlükçüler demiyor. kendisine (daha doğrusu yokluğuna, çünkü kendisi masa altı karanlıklarında stealth modunda romantik uçuşlar yapmaktadır muhtemelen) yaptığım kimyasal saldırıya* ise tahmin ediyorum *kıçıyla gülmüştür.

şimdi, "ooolum ankara'nın sivri sineğinden olsa olsa nolur allasen" diyeceklere de haklısınız diyelim. aldığım istihbaratlara göre adanadakiler çatır çutur ses çıkarıyormuş ezildiğinde*. alt sınıf b-52 sayılır onlar. bunca hayvanlığı da incirlikte öğrenmiş olmaları olası tabii. ama yine de sivri türk sivrisidir; boyu, işlevi farketmez amacı bellidir. sırtım da kaşınmaya başladı an itibariyle. israil mi saldı bunları nedir..

hazır israil demişken... tucimania sağolsun odadaki sivri sinek için israil'e haber vermeyi teklif etti. ama olmaz dedik. maazallah bütün ankarayı falan bombalarlar şimdi. "ben yakalarım onu kıllı kollarımın cazibesiyle" dedik geçtik.

"hasar?" derseniz... sol bacak diz altı bölgesinin alt epidermisinden* bir miktar kan emmiş olduğunu acılar içinde öğrenmiş bulunmaktayım. sağ baldırımdaki kaşıntının ise yağmur duasına çıkan pirelerim olmasını umuyorum.

hepinize sivrisineksiz geceler, ali kırcanın beline sağlık, minicik* sivri sineği isviçreli bilim adamlarının aşkıyla analiz eden kendime de akıl fikir diliyorum.