bugün

feridun yılmaz

uludağ iibf'nin iktisat bölümü hocalarından.

dünya iyisi bir insandır, "ders anlatmak benim için çok can sıkıcı bir eylemdir" dese bile başladıktan sonra daldan dala atlayıp sonra da inanılmaz bir meziyetle herşeyi toparlayabilir. iktisadın en baba teorilerini aktarırken birden bire felsefeye, iktisat tarihine, sosyolojiye gittiğini görmek sizi şaşırtacaktır. siyasete girer gibi yapar ama asla siyasi bir söylem işitemezsiniz o'ndan. bu konuda özel bir dikkat gösterir mi yoksa sevmez mi bu konulara girmeyi kestiremezsiniz. politik iktisat dersinde marks'ı anlatırken bile siyaset aleminin dipsiz kuyularına girmemiştir örneğin. ama bunu yapacağım diye salt konuyu da vermemiştir. kurutmamıştır mevzuyu. kurumsal iktisatçılara yakın durduğunu belirtmiştir.

meşhur olmuş iktisatçıların özel yaşamlarına dair çok fazla şey bilmektedir. iktisatta kimin nobel'li kimin nobel'siz olduğunu şıp diye söyleyiverir.

sınavları pis bir hoca değildir, zor bir tarzı yoktur. normal bir çalışmayla rahat geçilir.

ders sistemi tam öğrenciye göredir. not tutması zor ancak eğer tutabilirseniz başarılı olabileceğiniz bir insandır. derse geç gelmek, dersten çıkmak, derste bir şeyler içmek, uyumak, telefon kurcalamak.. vesaireye takılmaz, geç kaldığınızda kapıyı çalmamanızı ister. tek istediği sessiz bir ortamdır. dersin başında mutlaka köstekli kol saatini masaya koyar, derse ara vereceği ve bitireceği anda ise tekrar alıp koluna takar.

yalnız, eğer ki iyi bir dinleyici olduğunuzu düşünmüyorsanız, feridun yılmaz'ın derslerinde çok fazla canınız sıkılabilir. zira bu da hocanın kabahati değil, konuların sevimsizliğindendir.