bugün

kemal alemdaroğlu

eline değnek verilse koyunlar sözünü ne kadar dinler tartışmalı, ama takındığı tavır ve bilime bakış açısı bir üniversiteden çok bir koyun sürüsünün başındaki birine yakışan kemalist.

kemalizmin bugünkü sığlığının en büyük nedenlerinden birisidir. üniversite öğrencilerini yunanistan'ı fetihe götürme derdinde olan faşizan bir zihin, ikna odaları ile istanbul üniversitesi gibi en kozmopolit olması gerek bir yere bir utanç abidesi dikmiş, sosyalist ve komünist öğrencileri polis copu ile karşı karşıya bırakmış, cumhuriyet mitinglerinde işi düşünce odtü rektörü ural akbulut gibi onlara "ha'di kızanlar mitinge, cumhuriyet'e sahip çıkmaya" gibi ikiyüzlü bir tavrı takınabilmiş bir kişidir.

bu arada cumhuriyet mitingleri sırasında görevde olmadığını biliyorum. yolsuzluk nedeniyle cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer tarafından göreve getirilmemiş ve bir telefon konuşmasında kendisine karşı duyduğu nefreti hakaretlerle belli etmiş ergenekon iddianamesine yansıdığı kadarıyla. ama yine de öğrencilere seslenme hakkını kendinde gördüğünü biliyoruz. zîra muhteşem hep başbakan süleyman gibi o da bizim zamanları aşan rektörümüz.