bugün

am alacaklısı

yanlış.

Bugün yaşayan homo sapiens’in ataları, klandaki en iddiasız üyelerden oluşuyor. Anatomik olarak en iyi gen dizilimlerinin sahipleri çoğunlukla savaşlarda derisi yüzülerek öldürüldü yahut avda yırtıcılara yem oldu.

Klanın ayak işlerine yapmaya yatkın olanlar genlerini geleceğe taşımaya başardı. Çünkü onlar kolektivizmi keşfettiler. Çünkü başka çareleri yoktu.

homo sapiens’e verilmiş en büyük ödülün güdüler değil, kafatası içindeki bir organ olduğunun anlaşılması çok uzun zaman aldı ancak bu fark edildiği andan itibaren bütün dünya, üzerindeki bütün canlılar için geri dönülemeyecek şekilde değişti. Son 20 bin yıldır değişmeyen tek gerçek bu. Bu kural hala çalışıyor ve yeni bir özellik keşfedilene kadar da çalışacak gibi gözüküyor.

Dış görünüş, zenginlik, soyluluk vs elbette avantajdır. Bu gerçeklik karşısında basitçe iki seçenek var: ağlamak veya başka avantajlar edinmek.

bir diğer gerçeklik şu ki; bu avantajlı özelliklerin hepsine birden doğuştan sahip olan ya da bunların içine doğan insan sayısı toplam nüfusun milyonda biri falan. Bunların ilgi duyacağı kadın sayısı da o oranlarda.

ikincisi, kadınların ilgi duyduğu şeyler içinde bu özellikler başlangıç için avantaj. Bundan başka şeylere de ilgi duyuyorlar.

Üçüncüsü, madem bazı gerçeklerin farkındasınız; niçin buna mersiye düzmekten başka bir şey yapmaya yanaşmıyorsunuz? Örneğin kas, edinilebilen bir şey.

Kitap okumanınsa bu konuda dezavantaj olduğuna hiç şahit olmadım. Ne okuyorsunuz ve Okuduğunuz şeyler size amaçlarınızı gerçekleştirmede ne kadar yararlı oluyor, konusu daha ehemmiyetli gözüküyor. Okuma kapasiteniz bir sabitse Sizin işinize (veya ulvi amaçlar için insanlığın işine) yaramayan şeyleri okumanın amacı ne olabilir ki?

Basitçe; mevcut realite mevcut sizle uyumlanmıyorsa ve siz realiteyi değiştiremiyorsanız, realiteye uyumlanma ihtimalini masaya koymak istemez misiniz?