bugün

7500 emekli maaşını az bulan tip

Emekli olan insanların; aktif çalışan maaşlı insanlar gibi bazı sosyal ve finansal ihtiyaçları olmaması gerektiğini düşünen insanların olduğunu öğrendiğimiz bir başlıkta daha beraberiz sevgili dostlar..
Olm, harbiden salak mısınız yoksa cahilliğinizden mi böyle düşünüyorsunuz?!
7500 lira lan! 30 gün boyunca nasıl idâre edilir ulan bu parayla!?
'Empati nedir, günün birinde herhangi birimiz de bu dip maaşlarla koca bir ay tamamlamak zorunda kalır mıyız' diye hiç mi düşünmüyorsunuz be kardeşim?
Emeklinin tek derdinin; kira + faturalar + yeme içme vs olduğunu sanmayın! Hadi 8 milyon emekli bu parayla ite kaka kıt kanaat 30 günü bitirdi de e be embesil; bu insanın hiç mi evindeki öte beri arıza yapmayacak, hiç mi bu dede ya da nine torun tombalağa harçlık vermeyecek! 'Baba çok sıkıştık, bize bir kredi çekebilir misin' diye hiç mi telefon almayacak; yine kendisi gibi dar gelirli yaşayan evlatlarından? Maaşının belli kısmı kredilere gitse, birazıyla kredi kart rutin 'asgarisi' yatırsa, ayda bir iki de dandik kıyma alsa, kirası, fatuları, ilaç muayene parası, günlük ekmek gideri zaten olsa, sigarası varsa, düğüne çağrılsa ve takı takmak zorunda kalsa vb vb diye uzayıp gidecek bu listeye can mı dayanır be amk! Olm, b.kun yenilmeyeğini bilmek için tatmak gerekmez! illâ bu avuntu maaşla geçimi tecrübe mi etmeniz gerekiyor; bu vâhim durumu anlamanız için?! Rabb'im sizleri bu çaresizliği tatmak zorunda bırakmasın diyeceğim ama içimden de gelmiyor! Vicdanlarınız emekli olmuş sizin belli, insanlıktan emekli olalı da epey olmuş üstelik!