bugün

Emeklilere bakılıyor ya, zaten ülkenin yarısı emekli oldu ne olacak sonumuz belli değil devlet hala bir şeyler ödeyip duruyor.

(https://www.sabah.com.tr/...anen-zam-ne-zaman-yatacak)
Emekli olan insanların; aktif çalışan maaşlı insanlar gibi bazı sosyal ve finansal ihtiyaçları olmaması gerektiğini düşünen insanların olduğunu öğrendiğimiz bir başlıkta daha beraberiz sevgili dostlar..
Olm, harbiden salak mısınız yoksa cahilliğinizden mi böyle düşünüyorsunuz?!
7500 lira lan! 30 gün boyunca nasıl idâre edilir ulan bu parayla!?
'Empati nedir, günün birinde herhangi birimiz de bu dip maaşlarla koca bir ay tamamlamak zorunda kalır mıyız' diye hiç mi düşünmüyorsunuz be kardeşim?
Emeklinin tek derdinin; kira + faturalar + yeme içme vs olduğunu sanmayın! Hadi 8 milyon emekli bu parayla ite kaka kıt kanaat 30 günü bitirdi de e be embesil; bu insanın hiç mi evindeki öte beri arıza yapmayacak, hiç mi bu dede ya da nine torun tombalağa harçlık vermeyecek! 'Baba çok sıkıştık, bize bir kredi çekebilir misin' diye hiç mi telefon almayacak; yine kendisi gibi dar gelirli yaşayan evlatlarından? Maaşının belli kısmı kredilere gitse, birazıyla kredi kart rutin 'asgarisi' yatırsa, ayda bir iki de dandik kıyma alsa, kirası, fatuları, ilaç muayene parası, günlük ekmek gideri zaten olsa, sigarası varsa, düğüne çağrılsa ve takı takmak zorunda kalsa vb vb diye uzayıp gidecek bu listeye can mı dayanır be amk! Olm, b.kun yenilmeyeğini bilmek için tatmak gerekmez! illâ bu avuntu maaşla geçimi tecrübe mi etmeniz gerekiyor; bu vâhim durumu anlamanız için?! Rabb'im sizleri bu çaresizliği tatmak zorunda bırakmasın diyeceğim ama içimden de gelmiyor! Vicdanlarınız emekli olmuş sizin belli, insanlıktan emekli olalı da epey olmuş üstelik!
Çok mu yani?
reis bu sefer zam yapmadı ama aralıkta
çok fena zam yapacağız demiştir. kulislere
göre en az 18 bin tl olacağı konuşuluyor.
Güşlü türküye de sıradan Bi gün.

Zaten emekli SSK katılım payı diye 1000 lirayı da ilaçlara ateşler hepsi kronik hasta.

Ahlaksız batıda emikliler ülke ülke gezer günah işler.

Bizimkiler açlıkla sınav veriri cennet için.
18 bim emekli maaşı
30 k memur
25 k asgari ücrettir.

Enflasyon da 100.
namkördür.

zaten emeklilerin çoğu başka iş yapıyor, yani reisimizin de dediği gibi; çift dikiş.

7500 emekli mayişi, 12.500 de çalıştığı işten alsa 20 bin yapar, eh yenge de 7500 emekli mayişi alsa eve 27.500 tl para giriyor demektir.

bugün her emeklinin evine 27.500 tl para giriyor ve namkörler 7500 tl yetmiyor diye yaygara yapıyorlar.

7500 tl yetmez tabi, bunu herkes biliyor, ama devlet sizin farklı gelir kaynaklarınız olduğunu da bildiği için zam yapmıyor ve sebepsiz zenginleşmenin önüne geçiyor.

emin olun sadece 7500 ile geçinmeye çalışan emekli olsaydı, reyis gerekeni yapardı.
Kiminin gözüne senelerdir sikke sikke emekli maaşı alabilmek için verdiği "haracı", leblebi şeklinde alması batıyor olsa gerek. Adam senelerce Ödemiş haracını alacak tabi ki hakkını. 25 sene boyunca harç öde sonra bitirsende bitirmesende 60 yaşını bekle al... Ömrününün son 10 senesinde de sana enflasyonun %75 olduğu ülkede 7.500 versinler sende "sözde" 1 yıl uzatılan kanun ile %25 kimin (denetlediği mechul) sen evin kirasını ödersin eşin faturaları öder sonrası Allah kerim işte !

Tamam kabul hiç vermesinler ama çaldıklarını da bir zahmet trollere, yandaşlarına değil halkına versinler.
2002-2022 yılları arasında 273 kuruluşun satışını gerçekleştiren reisiniz sayesinde 90 senede ne kadar birikimi kazanımı varsa toplamda 69 milyar dolara yok pahasına "özelleştirdi" ve bunların 268 tanesinde kamu payı kalmadı. Ne demek bu biliyormusun sen ? 2000 senesinde prim ödemeye başlamış bir insanın 2025 senesinde yaşı dolmuşsa emekli olduğunda devletten alacağı maaşın bir b.ka yaramayacağını anlatıyor. Neden çünkü senin katma değerin yok ardını okşuyayım enflasyon ile ileride Almanya gibi sobada odun yerine TL yakacaksın.Daha burda özelleştirilen kamu arazilerini vs eklemedim. Parsel parsel satan reisiniz desin o zaman isteyen prim ödesin 25 sene sonra emekli olsun, istemeyen ödemesin kendi emekliliğini planlasın diye bak bakayım o zaman senin reisin nasıl tutuşuyor kasasına çalışandan alamadığı sıcak parayı koyamadığı için!

Ne demişti sevgili reisinizin göz bebeği Unakıtan "Satacağız satacağız. Her şeyi satacağız. Kâr edeni de satacağız, zarar edeni de satacağız. Devleti ekonomik faaliyetlerden kurtarıncaya kadar satacağız. Pamuk eller cebe. Yerli yabancı herkes gelsin." Sonra da vah dolar yükselidi sebebi dış minnaklar.... Yok Merkel atladı vay efendim biden'ın sözünü dinlemedik diye yıldırma politikası,vah efendim ezanları susturamayacaklar... (Ulan özelleştirmelerin çoğu hidro elektrik santrali swh.) seçimden önce ımf den borç alınacağını için çemkiren Erdoğan enson biden görüşmesinde '13 milyar dolar ımf kredisi sözü" alan değilmiydi. Geçenlerde körfez turuna çıkan sevgili reisiniz Araplardan gelecek 10 milyar dolarlık yatırım için "“Bu ülkelerin Türkiye’den belirli ‘asset’leri alma durumları olacak” dememişmiydi? Hah işte bunca satılan peşkeş çekilen şeyin parasını versinler emekliye zam felan istemezler birdaha !!!
Ekmek 7.5 lira olmuş oy veren dişünsün bunca insanın vebali onlarda banane aq!
sakın az bulmasın yakında onuda bulamayacak.

ağlamayın boşuna 5 yıl daha s*kileceksiniz salın kendinizi zevk almaya bakın pompa rahatlamadır elektriğini alır insanın pamuk gibi olursunuz.
7500 Tl alan emekli memnun, muhalifler memnun değil. Hayat! Sen nasıl saçma bir şeysin? Gerçi doğrusu hayat değil Türkiye olmalıydı. Bana göre bu para çok bile. Yarısının yarısını verseler yeter :-).
~280$ vay anam vay. iyi para .