bugün

renault clio 5

son üç iş seyahatimde kiralamayı tercih ettiğim araç.

bakınız, biraz otomobil işlerinden anlarım.
genel kanaatim olumlu yönde. joy ve icon paketlerini kullandım. donanım haricinde ikisinin de dinamiği hemen hemen aynıydı. hemen hemen diyorum çünkü aradaki jant ebadı konforu ve yol tutuşunu etkiliyordu. hoş ya, birinde continental ötekinde de bridgeston patikler vardı. işbu sebeple tutuş dinamikleri patiklere de bağlıydı fakat şunu söyleyebilirim ki bu araç it gibi yol tutuyor. ister geçit inişlerinde, ister çıkışlarında, ister düz yolda yani her koşulda yol tutuyor. güven veren bir araç. sınıfına göre iyi.
koltukları rahatsız olmakla beraber, opsiyonla gelen kolçak olayı can sıkıcı. kullandığım araçların hiçbirinde kolçak yoktu ve her birinde minimum 2500 km yol yaptım. en çok gözüme batan detay bu oldu. bunun haricinde ses sistemi fena değil, trim aksamı orta kalitede, frenleri ortalama, 1.0 cc ünite yeterli (1.3 versiyonu muhtemelen canavardır zira kasa hafif) fakat ses yalıtımı berbat. lastik sesini çok alıyor.

özetle: ben bu aracı beğendim. yola sümük gibi yapışması hayranlık uyandırıcı. virajlarda diğer araçların canını sıkacak nitelikte. verilen paranın hakkını dinamikleri sebebiyle hak ediyor. burun kıvıranlara bakmayın siz, çoğu dolmuş tayfasından.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar