bugün

insanlar neden evlilikten korkuyor

kadınları bilmem anlamam da ama erkekler için gerçekten korkulur.
düşünsenize...
evlilikte kavgalar döğüşler kırgınlık kızgınlık düşmanlık kaçınılmaz ve tüm bu hengamede adeta düşmanınızla kavgalı olduğunuz kişiyle yattığınız tek durum evliliktir.

üstelik evlilikte ve mahkeme de bu iki durumda da iki şahit istenir. hayat da başka nerede iki şahit istenir? bu kadar ciddi bir durum evlilik.

evi istediğiniz gibi dekorasyon yapamazsınız. koltuğun ne olacağı nerede duracağı tv nerede olacağı, evin boyası rengi, evin nereden hangi semt de alınacağı, kaçıncı kat olacağı, evde ne pişeceği, ne yiyeceğiniz, nasıl giyineceğiniz saç sakal bıyık veya zevkiniz nasıl olacağı vs yaşam alanınızda söz sahibi olamazsınız.

eve saat kaçta geleceğiniz, hangi arkadaşlarla olacağınız, ne zaman nereye gideceğiniz, ne içeceğiniz kararını veremezsiniz ki direktifler emirler dışına çıkmanız durumunda eve gelince salonda ki kanepe-koltuk üzerinde battaniye ve yastığınızı bulur yatak odası kapısında tadilat dolayısıyla kapalıyız yazısı görürsünüz.

bir de sex olayı var, evlenmeden önce istediğiniz zaman müsait bir ortam bulunca sevişirsiniz ama evlenince isteseniz de müsait ortam olsa da artık sevişemezsiniz. her şey takvime göre işler.
takvime uysa bile anneler babalar (kadın erkek tarafı) akrabalar yüzünden, ya da tv de beğenilen programımı bana izletmedin diye, fil gibi hafızası yüzünden (kadınlar için, kadın af eder ama asla unutmaz) sohbet esnasında eski bir konu mevzu fındık kabuğunu doldurmayacak (erkek için) mesele yüzünden o gün baş ağrısı bahanesiyle yine elinizde kalabilir.
eşinizle istediğiniz zaman (erkekler için) yatamazsınız, başka kadınlarla da hiç yatamazsınız; evlilik budur.
bunun için korkulur.