bugün

kadın cinayetlerinde kadının hiç mi suçu yok

bu başlıkları görünce cinayet haberi okumuş gibi oluyorum. neymiş o erkeklerle ne işleri varmış da yok timsahla aynı kafese girmek gibi bir şeymiş de.

kusura bakmayın da herkes ilişkinin başlarında kötü taraflarını çok da güzel saklamayı biliyor. kimsenin kimsenin canını almaya, bırak canını almayı fiziksel ya da psikolojik şiddet uygulamaya hakkı yok. sana göre olmadığını görürsen çeker gidersin. bunu yapmak yerine öldürmeyi tercih eden sorunludur; yaptırım uygulayacak bir düzen olmadığını gören hastalıklı biri de kafasına estiğince bu canilikleri yapabiliyor.

tüm bu cinayet davalarındaki beraatler müebbet hapsi olsaydı bu vakalar bu kadar çok olur muydu sizce? onu bir düşünün.

ya da o ufacık ilkel beyninizle şöyle düşünün; ruh hastası bir patronu olan bir şirkete işe girdiniz. hata yaptınız sizi öldürdü. ne güzel di mi. sorunlarımızı her koşulda birbirimizi öldürüp çözelim.

bu arada bunların hepsi tam tersi için de geçerli. erkeğe şiddet de ele alınması gereken bir konu olabilir. ama gücü sadece kendinden fiziksel olarak daha avantajsız diye kadına yeten eziklerin suçlarının yanında böyle bir şey dikkate alınamayacak bir istisna olarak kalıyor.