8 mart 2020 sivasspor galatasaray maçı

Futbol yazılarım kapsamında vaktim oldukça analizler yapmaya çalışıyorum. Gerçi bu 2. yazım olacak daha.
Neyse geçen fenerbahçe yazımı sanki fatih hoca okumuş gibi top oynadık kazandık da maçı. o maçta oynanması gereken taktik kontraydı söylemiştik bunları (bkz: #42876200).

sivas maçına gelirsek:

Sivas daha komple bir takım. tüm oyuncular gol atıyor. yatabare, emre kılıç, mert hakan yandaş, hakan arslan, fernando hepsi 5 6 atmışlar. Bu bir takımın başarısı için çok önemli. Bu durum zaten sivası taşıdı bu noktaya. Çok da gol yemeyen dengeli bir takım.
Eğer top yaparsa gol atar. Kritik nokta top yaptırmamak. Bunun için de dengeli bir pas oyunu oynamamız gerekiyor. defansı yaslamadan ama öne de çıkartmadan bol gidip gelmeli ve kontraya çıkmadan bir oyun oynamalıyız. Kontraya topu çabuk kullanmak topun bizde kalması açısından zararlı olacaktır. Yapılması gerekenleri sıralayalım.

1. Onyekuru yerine ömer sol kanatta oynamalı. Onyekuru öne geçtiğimiz noktada faydalı olabilir bu maçta. Dengeli bir oyunda onyekurunun fiziki olarak şansı gözükmüyor.
2. Ömerin yerine doğru pas yapabileceğimiz adamlar oynamalı. bu nokta çok kritik. bu noktada muhakkak belhanda olması gerekiyor. Leminanın yokluğu gerçekten üzücü.
3. Belhanda serinin yanında kim oynamalı sorusu da başka bir kritik konu. Benim görüşüme göre emre oynamalı. Ancak emre 8-10 numara arası biraz daha geri gelerek oynaması gerekiyor. ve sağ kanada yaslanmalı ataklarda. emrenin avantajı dar alanda iş yapabilecek bir oyuncu, paslı bir oyunda dar alanda verkaçlarla iş bitiren şut çekebilen koşu yapabilen adam gerekiyor. bunun için en uygun oyuncu emre.
4. Bu düzende taylan ve onyekuru öne geçtiğimiz anda emre ve belhanda oyundan çıkartılarak bir konta takımına dönüşmeyi hedeflemeliyiz.
5. Oldu ki şansız bir gol yedik. ver geri düştük, bu tip bir durum için çok zor bir maç. o zaman press oyununa dönmeliyiz. Bunun iiçin en önemli adam donk ve adem. defansı geri yaslanan seri ve marcoya bırakarak donku biraz daha önde değerlendirip, ademi fegulinin yerine alarak daha hücümda presle başlamalıyız. Bu durumda sivas defansı top çıkarmakta çok zorlanacaktır. bir gol bulabiliriz.

Duran topların belirleyici ıolacağını çok düşünmediğim bir maç, iki kaleci de bence türkiye standartları için iyi kaleciler.

Hazırız bekliyoruz. haydi cimbom.