23 şubat 2020 fenerbahçe galatasaray maçı

bir galatasaraylı olarak kazanamayacağımızı bildiğim maç.

baros un 93 üncü dakikada direkten dönen topundan sonra emin olmuştum zaten. geçen yıllar da bunu ispatladı.
bu maçı kazanbilmemiz için takımın başında gerçek bir teknik direktör olmalı. Fatih hoca gerçek bir td değildir. iyi bir motivasyon koçu filan olabilir. ama sadece iyi kadrolarla başarı yakalayabilir. bu bilinen bir gerçektir.

Fatih hoca burayı okumuyorsundur eminim ama belki bir şekilde biri iletir şudur budur bir şey olur ben yine de yazayım. Maçı kazanabilmemiz için gerekenler:

1. Fenerbahçe en rahat kontra ataklardan gol yiyor ve takımda heleki rodrigez yokken gol atabilecek fazla adam yok. muric ve kruse onların da formu baya düşük. bu nedenle bırak yaslansınlar topu fenere ver oynasınlar, kanatlarda onyekuru ve adem ilerde falcao ile başla. Feghuli yavaş kalabilir.

2. kesinlikle ilerde basma. maçı 0-0 götürebilmek bizim için önemli. fener taraftarı mırıldanmaya ersun istifa demeye başlayacak. sol kanat muhakkak saracchi onyekuru, sağ kanat adem ve kim o anda iyise.
orta saha da iyi pas yapan bir adam olmalı ki özellikle kontralar da hızlı oynayabilsin ve iyi paslar atsın. bu role en uygun kişi maalesef ki seri. aslında eskinin selçuğu lazım da yok elimizde. Donk da bu işi yapabilir ama defansta da ihtiyaç var kendisine.

3. Serinin yanına ömer bayram ve ileride taylan. emreye ihtiyacımız bu maç olmayacak. Çünkü set oyunu oynamamalıyız. orta sahanın tek görevi kontra atağa takımı taşıyabilmek, özellikle sol kanattan atak yapıp golleri felcao ve ademin atmasını sağlamamız lazım.

4. Gol yiyebileceğimiz en önemli konu duran toplar. Fenerin kanatları yok çalışmıyor. tek hücüm varyasyonları ortadan gelebilmek. Bu noktada çokça yay çevresinde faul olabilir. Verkaçlar tehlikeli. Uzaktan şutlar tehlikeli. Ama en tehlikelisi duran toplar. Buna özel olarak çalışılmalı özellikle kanat açısında faul yapılmaması gerekiyor.

5. Gustavonun yokluğu büyük avantaj, muhtemelen jailson u orta sahaya çekecek ve ozan jailson kruse deniz ve tolga ile oynayacak. Tolga yerine ferdi oynarsa büyük kazanç bizim için ama sanmıyorum. Jailsonu orta sahaya çekmesiyle beraber defansta hiç oynamamış bir adam oynayacak serdarın yanında. Muhtemelen falette. Rami de olabilir. Sol stoperde Falette Rami ve sol bekte dirar. Bu taraf ya formsuz ya pozisyonu olmayan adamlar. Adem burayı dağıtabilir. Feghuli yetersiz kalabilir. Adem ile onyekuru kanatları değişerek oynayabilirler.

6. Kesinlikle orta açmaya çalışmamalıyız, hızlı adamlar ile çizgiye inip içeri pas opsiyonu ile kontra ataklardan gol bulmamız gerekiyor.

Bu maçı kazanabilirdik. Ama fatih hoca ile kazanamayız. Fatih hoca inatlarından vazgeçmeyecek ve alıştığımız düzende oynamaya çalışacak. Emre ve feghulinin oynaması bize büyük bir fırsatı teptirecek. Orta sahada eksik kalıcaz. Hele ki donk u orta sahaya çekmek gibi bir hata yaparsa tamamen oyunu ele geçirecek fener.

skor tahminim 1-0 fener galibiyeti.