bugün

pana film

nalet olasıca kapitalist sistemi, sonuna kadar uygulayan şirket.

şimdi abilerim , ablalarım, ben mi yanlış hatırlıyorum. bu muro, toros ahu' yu canlı bomba yapıp uçurmamışmıydı havaya? neval kot! adlı sevgilisine, " paran varsa metropolde her şeysin kızım " diye replikler filan söylememişmiydi? ( izlemeden eleştirenlerden değiliz) ama bi anda bazı kelimeler, bazı durumlar, canlandırırken kagıtta yazıldığı gibi durmadı ekranda. mustafa üstündağın, içindeki potansiyel sayesinde.

işte o an senaristlerin kafasında bi şimşek çaktı ve murodaki dönüşüm de başladı. şimdi bizlere, bir insanı canlı bomba yaparak havaya uçuran bir karakterin, içindeki insan sevgisini göstermeye çalışıyorlar. birde bunun sinema filmini yapıyorlar üstelik. yapsınlar para kazanmak en doğal hakları. ama çıkıp ta tv lerde bunu ulvi bi amaca hizmet ediyorlarmış gibi anlatmasınlar.

nasıl ki mustafa filmine gitmek bi şeylerin ispatı değilse bu filme gitmek de, terör karşıtlığının, ya da barış yanlısı olmanın ispatı değil. iki filmde ticari birer mal ve her satıcı malını satmak ister. ancak malını satmanın bile bi ahlakı vardır. benim yazdığım karakter çok iyidir, senaryomun kurgusu sağlamdır diyebilirsin. ama çıkıpta biz bu ülkedeki gerçekleri su yüzüne çıkarıyoruz, birilerinin hesabını bozduğumuz için bizimle uğraşılıyor felan gibi ütopik cümleler kuramazsın. (agızlarına aldıkları şehitlerimizden bahsetmeyeceğim bile)ya insan her gün şehit cenazesi kalkan bi ülkede, nasıl sıkılmadan böyle cümleler kurar?

tabi işin birde toros ahu (nefise karatay) kısmı var. pusu ilk başladığında herkes gibi bende nefise karatay ismini duyunca neden diye bi afalladım. ardından, alan razı veren razı zoruna mı gitti niyazi? dedikten sonra izlemeye devam ettim. gel zaman git zaman, bu nefise kişisinin cüneyt özdemirle görüntüleri yayınlandı. zaten bu yakalanma gerçekleşmeden önce ahu karakterini yurtdışına postalamışlardı. yaptıkları anlaşma gereği, nefise karataya konuşma yasağı getirip, ahu karakterini havaya uçurdular. sonrasında da necati şaşmaz üstün ahlaklı insan taklidi yapmaya devam etti...işte pana film bu insanların sahibi olduğu bir şirket...

evet ne demişler, " sözler farklı, yaşamlar farklı olmamalı." sonra biri gelir tokat gibi çarpar bunları yüzünüze.