bugün

kırşehir

üç caddesi ve merkezinin hemen çevresinde kurulmuş birkaç mahallesi vardır. şehir küçük bir alana kurulduğundan yürümeye yolu yoktur, çarpık apartmanlarının arasından güneş görülmez. yazın ortasında bile ikindileyin bir serinliği çıkar ki hayat öpücüğüdür buranın.
eğitim fakültesi merkezde, fen-edebiyat fakültesi şehrin çıkışındadır. ahi evran üniversitesi her yönüyle anadolu'da bir lise hüviyetindedir.
şehrin meşhur bir ürünü, gezilecek yeri, özellikle gidilecek lokantası, cafe'si yoktur. çekiç ali'yi ziyaret etmek isterseniz bağbaşı mahallesinde oturur. muharrem ertaş, neşet ertaş ve nurettin rencber gibi sanatçıları bağrından çıkarmıştır.
ortaokul ve liseleri oks, sbs ve öss kriter alınınca başarılıdır. ama merkezdeki ortaokullarda bile okuma yazması olmayan öğrenci mevcuttur.
jeotermal enerji az sayıda apartmanlarda ısıtma için kullanılmaktadır. bir de termal havuzu olan otel mevcuttur.
ahi evran hazretleri yeniden gönderilse esnafın hemen hepsi pabuçsuz gezip şehri terk etmek zorunda kalırdı. dayak yemeden karnınızı doyurabilirseniz, ufak bir tamiri için cep telefonunuzu, kameranızı tamirciden sağlam alabilirseniz ne mutlu.