bugün

one piece

spoiler alert. kafayı yiyen bir insanın karalamasıdır.

oda aylar önce wano arc’ı bittiğinde serinin %80’inin tamamlanacağını söylemişti. bir yandan üzülüyorum çünkü çocukluğumu geçirdiğim seriye veda etmek koyuyor, bir yandan da bitsin istiyorum zira seri bayağı boka sardı.
animeden takip etmeyi ta 600lü bölümlerde bırakmıştım, dayanamadım mangaya geçtim yine de bir halt değişmedi. bir manga nasıl filler bölümle dolu olabilir abi ya, aklım almıyor hiç. bazen aylar boyu okumayıp bölüm biriktiriyorum ileride bakınca olan bitene şaşırırım diye, seri yerinde saymaya devam ediyor, yanlışlıkla aynı bölümü dört defa okumuş gibi hissediyorum yer yer. iki bölümde bir “haftaya bölüm yok” yazısını görüyorum zaten, bir de ona sinirlerim bozuk.
big mom ve tayfasıyla olan savaşta tayfanın yarısını göremedim bile. ‘ulan zoro’yu görseydim bi’ diyorum, hz. oda ‘buyur gel’ diyor, ‘wano diye bir samuray adası var, kılıç mılıç hani belki zoro ile ilgili birkaç şey yazarım.’ wano arc başlıyor ve kim yok, elbette zoro. kardeşim, arc başladı başlayalı caribou’yu zoro’dan çok gördü bu gözler. sen kimi yiyorsun?
900 bölüm boyunca luffy’i hypelayıp babayiğit karakterleri harcadınız, serinin bitmesine belki de birkaç yıl kalmış adam hala malum kişiden tek yiyor amk. jinbei aralarına katıldı mı katılmadı hala haberim yok mesela. tayfada franky hariç hayalini kimse gerçekleştiremedi adam akıllı. son yüz bölümde yüzümü güldüren tek şey kapak hikayeleri. arada eustass kidd falan çıkıyor ortaya, ona biraz seviniyorum.
hayatım boyunca izlediğim hiçbir anime beni one piece kadar etkilemedi ve sinirlerimi de bu raddede bozmadı. birkaç aya ruh hastası olacağım, eğer sevgili oda yerinde saymaya devam ederse.