bugün

uber

Devletin şunu çok kısa sürede yasallaştırıp vergiye tabi tutma şansı vaken neden yapmadığını anlamadığım hizmet/ uygulama. Yahu limuzin ruhsatı diye bir şey çıkart ve bu olmadan araçlar bu amaçla kullanılamaz de ubere. Uber zaten piyasada kalmak istiyosa kurala da uyar. Ha devlet olarak sen kötü niyetlisindir iş yaptırmak istemiyorsundur bu ruhsat 5 milyon tl ya sevil ya terket de en azından hukuğa aykırı dersin. Ama adını koymadan, taksicilerin terörüne göz yumarak geçirilen onca süreden sonra uber muber diye açıklama yapmak... olmaz.
Ayrıca vestelin ithal telefon olayında yaptığı kendi fiyatını düşürmeyip ithal ürüne ek vergi istemesi gibi absürt bi durum oluşturuyo taksiciler. Bi taksi uygulaması denendi hizmet kalitesi yerlerdeydi başka girişimler de oldu ondada sorun uygulamada değil taksicilerde çıktı hep. Bunu farketmeyip insanları bu taksiye mecbur bırakmak , yolcuların taksi deneyimini geliştirmek yerine daha iyi alternatifi yerine koyacak bir şey olmadan yok etmek nereden bakılsa elde kalır.
Normal şartlarda rekabet kaliteyi getirir ama bu konuda devletin suskunluğu nedeniyle uber lastiği bıçaklamayı getiriyo rekabet.
Semal out.