bugün

uber

taksicilerin bu tepkisi devam ettiği sürece, insanlar tarafından daha çok tercih edilmesi muhtemel uygulama.

la casa de papel dizisinde buna benzer bir sahne vardı. brezilya - kamerun maçından bahsediyordu. böyle bir maç olsa, dünyada birçok kişi kamerun'un kazanmasını isteyeceğini söylüyordu.

dün yaşanan taksicilerin şiddet hadisesinden sonra, twitter'da bugün 100.000'e yakın konu hakkında tweet atıldı. reklamın hasını yaptılar.

bursa'dan istanbul'a ido ile gelip, yenikapı iskelesi'nde inmeden önce feribotta yanınızda oturan biri ile aynı semte gittiğinizden tek taksi ile yolculuk etme konusunda anlaştınız diyelim. taksici eğer yolda sizin daha önceden tanışmadığınız anlarsa size tepki gösteriyor. ama aynı taksi şoförleri, sizinle aynı yöne gidecek farklı 3-4 yolcu alıp hepsinden gittiği mesafe kadar ücret talep ediyor. mesela eminönü'nde inenden 15 TL alıyorsa, karaköy'den 20 TL, beşiktaş'tan 30 TL istiyor. yolcunun kendi arasında anlaşması haksızlık ama bu hak öyle mi?

peki bu olaya karşılık, uber ne yapıyor? aynı yöne gidiyorsanız, beraber hareket edin ve tutarı aranızda paylaşın diyor.

https://www.uber.com/tr/b...a-100-tl-indirim-kazanin/

hangisinin yaptığı daha topluma faydalı? hangisi daha ahlaki? insanlara tasarruf ettirmek mi, yoksa başka bir meslektaşına ihanet edip o yöne gidecek farklı yolculardan gittiği mesafe kadar ücret almak mı?

gerisini siz düşünün...