bugün

aile arasında

olmuş türk komedi filmidir.
türk filmidir, komedi filmidir. bak bu ikisi bir arada olunca beklenti artık rezalet seviyelere indiği için tereddütten öte sabit önyargın oluyor tabi.
ama olmuş abi. gerçekten küfürle güldürmeyi amaçlamayan, mesaj verme amacını insanın gözüne gözüne sokmayan, komedi sahneleri sırf komik olsun diye çekilmemiş, filmin akışına uydurulmuş, kesinlikle sıkmayan bir film.
gülse birsel benim gözümde her zaman dişi cem yılmazdı. bu düşüncemi birkez daha pekiştirdi. ülkede parmak basılması gereken bazı konulara inceden(hatta bazen kalından) dokundurmuş.

sevdim ben bu filmi. son birkaç sene ve gelecek birkaç sene(arif v 216'yı saymazsam, beklentim yüksek çünkü) içinde çekilmiş çekilecek en güzel türk komedi filmi olacaktır muhtemelen.

küfürle güldürmüyor dediysem küfür yok demiyorum tabi. küfür birçok kültürde olduğundan daha fazla yer almakta bizim kültürümüzde. yadırgamam, kızmam, övmem de. bizim sonuçta. ama artık göte sokmalı ama koymalı espirimsilerden bayıldık. hiç bir komedi unsuru barındırmayıp, sadece küfrederek güldürmeyi amaçlayan, türü sözümona komedi filmlerinden bıkmıştık artık. (en azından ben bıkmıştım)

bu film tam olarak bu yöndeki eksiği kapatabilmiş bence. küfrediyor ama güldüğünüz yerler küfürler değil.

eksikleri yok mu? var tabi. biraz daha üzerinde çalışılabilirmiş belki ama uzun zamandır komedi filmi yapılmıyordu türkiyede.

ek olarak, derya karadaş'ı üzerine yapışıp kalan zerrin karakterinden dolayı hem seviyorum hem de başka birşey yapamıyormuş gibi düşündürdüğünden dolayı biraz gıcık oluyorum. ama bu filmde cidden döktürmüş.

gidin izleyin abiler. elle tutulur bir türk komedi filmi sizi bekliyor.