bugün

sözlük yazarlarının itirafları

hep aynı yolda hep aynı dikenlere takılıyorum bile bile, öyle bir yol ki yaklaştığımı zannettikçe uzaklaşıyorum. her seferinde farklı olacakmış gibi umutla; umut bineğim, umut intiharım.. hep hayal kırıklığı hep aynı çukur. bana hiç ihtiyacı olmadı ki. aynı kitabı her seferinde sonu farklı bitecekmiş gibi okumak ahmaklık. peki ben neden uslanmıyorum, neden söz geçiremiyorum kendime? neden kendi yolumu çizdiğimi zannettiğimde aynı yola çıktığımı farkediyorum hep? kaderim buysa neden yolun sonu yok, değilse neden çıkamıyorum bu yoldan? belki de ona ulaşmaya çalışırken ölmektir benim kaderim bu yolda.

içim o kadar dolu ki haykırmak istiyorum. o kadar doldum ki patlamak üzereyim. ondan uzakta olmak o kadar kötü ki... onun mutsuzluğunu gördükçe içim parçalanıyor yanında olamadığım için, yardım edemediğim için, elim kolum bağlı oturduğum için. kendine bir şey yapma ihtimali öyle acı verdi ki bana haftalarca kendime gelemedim, korkuyla yaşadım. yanında olabilmek için her şeyimi verirdim, ona iyi gelebilmek için. olamadım, bana hiç ihtiyacı olmadı ki. içim parçalanarak izlemekle yetindim uzaktan, hep olduğu gibi. gel demesi yeterliydi oysa ki. iki elim kanda olsa yine gelirdim, her şeyi bir kenara bırakabilirdim, ona hissettiklerim yokmuş gibi davranabilirdim iyileşene kadar. neden adım atmadın diyebilirsiniz, neden yanında olduğunu hissettirmedin. hangi yüzle? birinin hayatında fazlalık olmayı, istenmeyen olmayı yaşadınız mı? onun bana hiç ihtiyacı olmadı ki... tek gerçek bu bildiğim. oysa yanında olmak için, mutlu olabilmesi için, o eşsiz gülümsemesinin hiç kaybolmaması için neleri vermezdim. bu durumda iyi olması için dua ederek izlemekten fazlası gelmiyor elimden. bir taraftan artık büyüdüğünü görüyorum; öğrendiğini, yaptığı hataları farkettiğini, beş para etmez insanlara güvenmemeyi öğrendiğini... sike sike yaşamak zorundayız hepimiz. acı olsa da, zor olsa da. bat dünya bat.

bunu okumanı mı istiyorum, okumamanı mı inan bilmiyorum. seni hep sevdim hep seveceğim, bildiğim bu. ne olursa olsun mutlu olman için her şeyi yaparım, bunu bilmeni istiyorum. seni seviyorum, yüzlerce ve binlerce kez.

"bitmez dedim, bitmedi..."
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar