bugün

sözlük yazarlarının itirafları

Hayatimda ilk defa tv den telefon sipariş etmiştim. Velhasıl kelam arkadaşlarla evde takılırken kapı çaldı. Kargonuz var 185 tl odemeniz var dedi teslimatı yapacak at hırsızı kılıklı.
Dedim gel kardeş içerde bir çayımızı iç. Dedi abi çalışma saati teslimatlarim var, hemen parayı alıp gitmem lazım. Dedim kardeş bizde öyle kapıdan alışveriş olmaz. Gel çayını iç paran bende. Adamı zor zekat içeri niteleyip kapıyı kapattım. Arkadaşlara dedim bir telefon sipariş ettim hayırlı olsun deyin abinize O gelmiş. Bakalım hemen dediler. 20 defa jilatinle sarılmış paketi açarken kargocu ayağa kalktı. Abi benim gitmem lazım paramı verin gideyim diye yarı ağlamaklı söylenmeye başladı.

O esnada kutuyu açtım. içinden ne çıksa beğenirsiniz ? Arap sabunu. Bildiğiniz yeşil sabun. Dedim bu ne lan ? Ben telefon kutusunda sabun sipariş etmedim bu neyin nesi ? Abi benim işim teslimat. Biz içinden ne var bilmeyiz para da vermeyin beni bırakın diye ağlamaya başladı.

Dedim oğlum 185 tl ye sabun satiyorsunuz istersen polis cagrayim ıstersen 200 ver git dedim. Polis çağırma 100 lira vereyim dedi. 150 liraya anlaştık.

Bugün yıne telefon siparişi verdim bekliyorum.