bugün

essy

merhaba arkadaşlar. bu essy'in nick altına girdiğim 3. gün; ama merak etmeyin son olacak, sözlükteki son entryim olacak hatta.
bu yazıyı yazdıktan sonra hesabımı sileceğim için baya bir uzun yazmayı düşünüyorum. siz de okumadan eksi ya da artı vermeyin çünkü bugün tamamen farklı bir amaçla geldim, duymak istediklerinizi değil; doğru bildiklerimi konuşacağım.

dün şöyle bir yazı yazdım ve 60-70 beğeni geldi:

(bkz: essy/#37544535)

ben essy'in atatürk düşmanı ya da terörist sevici olduğunu söylemedim, böyle bir algı yaratmak gibi bir amacım da yoktu; fakat eminim ki çoğunluk bu gibi düşüncelerle, o sabah ki olayların gazıyla beğendi. bu yüzden büyük rahatsızlık duydum ve ayrıca 'ben seni açık eksilemedim açık oyladım, iftira atma' dediğinden itibaren de hoşnutsuzluğum giderek artmaya başladı. eğer söylediği doğruysa yazdığım yazı suya düşmüş olacak ve ben bu yazıyı tamamen kötü emeller ile yazmış durumuna girecektim. ortada bir yanlışlık varsa bunu düzeltmek benim borcumdur, iftirayı ya da çamur at izi kalsını kendime yediremem. kendisi ile ilgili fikirlerim değiştiğinden değil, bu tamamen hakkaniyetli olmak ile alakalı. bir insana yapılacak en korkunç şeylerden birini yapıp da hiçbir şey olmamış gibi davranamam. herkes memnun olsa bu durum kimsenin umurunda bile olmasa, bunun onda bir yara olarak kalmasına izin veremem. kendisi hiç oralı görünmüyor kimseyi iplemez gibi davranıyor ama belki de içten içe haksızlığa uğradığını düşünüyordur.

'atatürk heykeline yapılan saldırıyı kınayan entryi açık eksileyip, yazarı sevmiyordum diye savunma yapması gibisinden bir şey yaptı' derken, essy'in önceliklerinin yanlışlığından bahsediyordum, atatürk düşmanı olmasından değil. yani egolarının, önemli ve aslolan bu konuların önüne geçtiğini anlatmaya çalışıyordum, hala da aynısını düşünüyorum. ayrıca belirteyim ki bunu yapması atatürk düşmanı olduğunu göstermez! öyle olduğunu da zannetmiyorum. aslında onun için ne düşündüğüm ya da onun ne olduğu zerre kadar bile önemli değil. internet çöplüğündeki herhangi birisinden ibaret çünkü. neyse bu konuyu daha fazla irdelemek niyetinde değilim, geçiyorum.

bana charlotte fiona'nın (ikimizin de sevdiği yazarın) nick altına yazdığım methedici entryi açık eksilemediğini, başkasının eksilediğini söyledi. bu doğru olabilirdi ama onun yalan söylemek için bir nedeni vardı, benimse ona inanmak için hiçbir nedenim yok, insan olması dışında. onun yalan söylemek için nedeni ise charlotte'nin kendisi hakkında kötü düşünmesini istememesi olabilir. gerçek mi yalan mı hiçbir zaman bilemeyeceğiz bunu, kendisi dışında kimse bilemeyecek. olsun, varsın, ben yine de özür dilemeye karar verdim. bu durumun tek çıkar yolu bu çünkü.

essy'den de, sözlükteki bütün üyelerden de özür diliyorum. ailemden de tüm dünyadan da kendimden de özür diliyorum. varsa şayet tanrıdan da özür diliyorum. hatta şeytandan bile özür diliyorum. kısaca, her şeyden özür diliyorum. mutlu olmanın önünde bir engelse eğer özür dilememek, onu çiğneyip atmaya hazırım.

hesabımı siliyorum çünkü ben böyle bir insan değilim. bu saçmalıklar nasıl olur da benim en beğenilen entrylerim olabilir. bu kadar basit miyim ben? bunlarla anılmak istemiyorum. aslında hesabımı silmemin elle tutulur bir nedeni varsa o da söylediklerimde samimi olduğumu ispatlama arzumdur.

ben yazmadan edemem, sabahtan beri başka platformlar arıyorum. muhtemelen başka bir yere gideceğim çünkü buradaki insanlar bana iyi gelmiyor. yıllar sonra buraya tekrar gelirsem de tüm bu saçmalıklardan uzak duracağımı biliyorum.
bu sözlükte defalarca hesabım oldu. bulaşmadığım saçmalık, yapmadığım trollük kalmadı. hepsinde illaki bir insanı kırdım.

en son mesela tutunacak dal ya da sizin tabirinizle 'yarak' arayan adam'dım. şöyle bir götverenlik hikayesi yazdım:

(bkz: fitnesstaki bana yürüyen gey abiyle ilişkim 2017/#37253003)

sonra da şöyle bir bir intihar girişiminde bulundum:

(bkz: bu gece intihar edeceğim kendinize iyi bakın/#37270365)

ondan önceleri de suriyeliyim trollüğü yapardım:

(bkz: suriyeliyim geldiğime bin pişmanım)

ve ondan önceleri, ondan da önceleri..
en düzgün olduğum hesabım buydu. bir istasyon insanı oldum. sevenlerim daha çok oldu. bununla da tatmin olamadım. şimdi gidiyorum. istasyon insanının yapması gerekeni yapıyorum, benim için her yer yeni bir durak, yeni bir istasyon.

tanım: essy bir yazar, ben de birazdan bir silik.

sağlıcakla ve mutlulukla kalın.