bugün

evrim din ve ateizm tartışmaları

teizm ve ateizm, veya din evrim tartışmasını gerici toplumlar yapmıyor çünkü yapamıyorlar. siz toplumda yaşayanlar ne kadar ilgilisiniz bilmiyorum bu konulara ama akademik çevrede teist ve ateistler her daim tartışıyor. bunun gericilikle bir ilgisi yok. bugün git islam ailimlerine kendi içinde bile yığınla tartışma bulursun.
adamlar kelam diye ayrı bir alan çıkartmış. niye dinini kanıtlamaya çalışıyor ki bu adam? sonuçta kelam dediğimiz islama akli temelle açıklayıp dini hem din içi bölünmelere karşı durdurmak hem başka din veya din dışı düşüncelere karşı güçlü kılmak.
yani bu kafa şimdi gerici bir kafa mı olacak?
aynı şey diğerleri için de geçerli, evrim olsun, pozitivist olsun, maksist olsun, materyalist olsun falan filan bir sürü ateist görüş de çıkıyor ortaya ve buna karşı teistler argüman üretip savaşıyor.
ardından onlar çıkartıyor fikir ateistler argüman üretip savaşıyor.
bunu öyle halkta görüldüğü gibi de yapmıyorlar, gayet de proflar, din alimleri falan tartışıyor.
hadi siktir et bunları felsefe diye bir disiplin var. koca koca felsefeciler var hiçbiri de ateizm teizm tartışmasını ne gericilik olarak görmüş ne de bu konuyu es geçmiştir.

ayrıca . 21.yy dayız artık bunlar geride kaldı demek bayağı bir saçma. bu tartışmalar isterse bin yıl daha geçsin sürecektir.
fark etmez bu tartışma bitse bile kendi içinde tartışma sürecektir çünkü insan her daim yeni sorular üreten ve cevap bulmaya çalışan bir canlı.
ve teist ateist tartışması da gerici bir tartışma veya ilkel toplumlara özgü bir tartışma değildir.