bugün

starbucks

eleştirilecek onlarca nedeni olan küresel kahve dükkanı zinciri, ancak beğendiğim birçok yanı olan kahveci. fiyatları sanılanın aksine ortalamanın üzerinde değildir. hele kahve dünyası gibi türk markalarında 200-300 ml arasındaki sütlü filtre kahvenin fiyatı 8-10 tl arasındayken starbucksta 600 ml sütlü filtre kahve 6.75 tldir. hele laktozsuz sütten yapılmış filtre kahvesi efsanedir. o çok pahalı olan kahveler içine extra shotlar, şuruplar, kremalar ile max 16 17 tlye çıkar ve en pahalı halini alır, ve gerçek bir kahve bağımlısıysan kahvenin türevlerini en fazla 11 - 12 tlye satın alırsın ama ortalama 8- 9 tlyi geçmez.
evde çalışamadığında, sıcakta serinlemek, soğukta ısınmak için bir yer aradığında istediğin gibi girebilir ve hiçbir şey satın almadan saatlerce oturabilirsin ve kimse dönüp bakmaz bile, starbucksın en beğendiğim tarafı da budur. insan kalitesi de sanıldığının aksine tiki diye tanımlanan ortam kızlarına göre eğitimli, kültürlü kişiler çoğunluktadır.(en azından benim gittiklerim de durum bu, 1 yer hariç.)
tavsiye olarak kışın hastaysan grande chai tea latte nane şuruplu, fiyatı 10 tl civarı olması lazım. veya venti misto laktozsuz 6.75 tl.
yazın ice americano veya ice venti misto.