bugün

düşük göz kapaklı gözler

daha iyi bir çeviri bulamadım "hooded eyes" için.
kaş civarındaki bölüm, göz kapağı üzerine düşerek bu bölgeyi örttüğü için göz üzerinde far sürülecek alanı daha az olan, bu açıdan şanssız görülen göz yapısıdır bu.
"yataktan yeni kalkmış ve uyku mahmuru gözler" olarak da anılırlar. anne hathaway, blake lively, brigitte bardot, carmen electra, catherine zeta-jones, dianne wiest, drew barrymore, elizabeth hurley, eva mendes, faye dunaway, gisele bündchen, jaclyn smith, jenna elfman, lauren bacall, leelee sobieski, malin �
kerman, maura tierney, melinda clarke, milla jovovich, nicole kidman, reneé zellweger, selena gomez, selma blair, sharon stone, taylor swift, sienna miller, jennifer lawrence, hayden panettiere, emma stone, clemence poesy, eva green, kirsten dunst, claudia schiffer, jessica szohr, megan fox, rosie huntington-whiteley, madonna, kristen stewart, jennifer lopez, kristin kreuk, jennifer aniston, kate middleton, veronica hamel, julia stiles, emily vancamp, kristen dunst gibi birçok ünlü aktris "hooded eyes" ya da "mature (olgun) eyes (gözler)" denen bu göz yapısına sahiptir. (internetten alıntı bir bilgidir, doğruluğu kesin değildir. burada saydığım ünlülerin bazılarının bu düşük göz kapağı sorunu sebebiyle estetik ameliyatı geçirdiği söyleniyor, yeni fotoğraflarında düşük göz kapaklı görünmüyorlarsa sebebi buymuş)