bugün

sonsuza kadar cennette ne yapacagiz

merak ettiğim sorudur. şimdi düşünelim basitçe;

cenneteyiz, zaman kavramı olsun ya da olmasın sonuçta benliğimizi hissedeceğiz. yoksa allahın cenneteki robotları olurduk. kısaca insansı özelliklerimizden biri olan 'farkındalık' olmak zorunda.

diyelim sıkıntı, bıkmak denilen kavramlar da yok olsun. nefes almak gibi cenette de hep otomatik yaşayalım zevk alalım.

ama soru şu; neden cenette dahi olsa 'sonsuza dek yaşamak zorundayız? yok olmayı istemek hakkımız olmayacak mı?

gelelim asıl beyin yakan soruya? cenette diyelim adriana lima ile birlikte yaşamak istiyorum. adriana lima da haliyle başkasıyla yaşamak istiyor. ya da cehennemliktir bilemem. neyse işte, bu adriana limayı istediğime göre bana verilmek zorunda cenette. adriana beni istemediğine göre o zaman bana bir klonu verilecek demektir. orijinal olan benim olamayacak. o zaman cenette her istediğimizin olması imkansız. algılarımız robot gibi değiştirilip verilenin orijinal adriana lima olduğu zannettirilecek demektir. bu da kandırmak olur cennetlik bir insanı. yani özgür irademiz elimizde olamaz.

veya cenetteyim ve bizden milyonlarca yıl önce yaşamış insanları da tanımak istiyorum. belki beğendiğim kadın m.ö 3000 yılında yaşadı. nerden bileceğim? en iyi arkadaşım kankam olacak eleman belki 1323 yılında yaşadı tanışamadık. olamaz mı? benim bu insanları tek tek tanımam gerekir. ya da allah bana senin en iyi arkadaş profilin aha bunlardır ve en sevip seveceğin kadın da aha budur diyerek benim önüme direkt bu tipleri mi getirecek cenette. yani ben yine düşünemeyecek, karar veremeyecek miyim? üstteki soruya dönecek olursak o tipler beni cenette yanında isteyecekler mi? istemezlerse klonları mı gelecek yine?

en ağır soruya gelelim; cenette en sevdiğim kadın şudur diyip bana verildi. okey. ama o kadın dünyadaki tipini sevmiyor ve cenette bambaşka bir kadına dönüşmüş olabilir. kandan etten mi oluşacağız nedir? veya beni beğenen bir kadın cenette beni arzuladı. ama ben kendi tipimi beğenmedim gittim tom cruise haline geldim cenette. ne olacak?

ağır saçmaladım gibi. ama değil dostlar.

sonuç olarak cennet cehennem falan filan. boş işler. karbon çevrimine girmek ve yok olmak en iyisi. sonsuza dek yaşamak gibi garip fikirlerle hayal kurmayın. güzel ölün.