bugün

ayvalık

Doğma büyüme Ayvalık'lı olarak duygulandıran başlık şimdi ise sadece tatillerde aile ziyaretine gidebiliyorum. Hexa gram ın bahsettiği yer Altınova yolu üzerinde kalan bilentur mevkii genelde orada yazlığı olmayan kişiler çokta tercih etmiyor güzel yer fakat izmir yolu üzerinde olması dezavantaj bahsedilen tuz gölü ara ara pembe oluyor.

Ayvalık'a yolu düşenlere lafım sarımsaklı sahiline mutlaka gidin Türkiye'deki sayılı plajlar arasındadır suyu biraz soğuk olabiliyor ama sadece kum bir denize sahip yine sarımsaklıda badavut var buranın suyu inanılmaz soğuk ve derin bir mevki ama sarımsaklıya göre biraz daha sakin olur. Sarımsaklıda otel veya apartta kalmak isteyenler mutlaka ve mutlaka sinek kovucu alsınlar zira sivri sineği boldur geceleri yatırmaz.

Cunda'ya mutlaka gidin ama hesabınız belli paranız kısıtlıysa restorantlardan uzak durun zira bir Alaçatı olmasa da oraya kafa tutabilir. Deniz için Cunda'da ortunç koyu var mutlaka görmelisiniz ormanın içinde mükemmel bir plaj suyu baya soğuktur mangal felan olayına sakın girmeyin cezası var orada jandarma hemen geliyor başınıza ama denizi gerçekten mükemmel. Eğer suyu sıcak bir yer olsun diyorsanız belediye plajına gitmeniz lazım yine Cunda yolu üzerinde.

Ayvalık merkezde çok birşey yok aslında sahil cafeler tarihi binalar felan benim tavsiyem gezmek için geldiyseniz Ayvalık merkezde kalın hem Cunda hem sarımsaklının ortasında iki tarafta birbirine zıt yerlerde olduğu için ulaşımı rahat edersiniz Cunda'da konaklama fiyatları inanılmaz pahalı gecelik 400-500 TL'yi gözden çıkartmanız lazım sarımsaklı daha uygundur ama yazın çok kalabalık olduğu için alt yapı yetersiz kalıyor buda kötü kokulara sebep oluyor denize yakın olalım derseniz ama sarımsaklıdan başka seçenek zor.