bugün

stephen hawking

Prof.Dr. Stephen Wiliam Hawking, ingiliz fizikçi ve evrenbilimci olmakla beraber , "bi değişik" olmasıyla tanınır.
ALS hastalığıyla bilinmez,bilakis ALS hastalığını bilmemizi sağlayan kişidir kendileri.
"A brief history of time " ın ünüyle entrymi şişirmekten ziyade bu bilim insanıyla ilgili ilginç detaylara değinmek isterim efendim.
1964'te Hawking'e, bir motor nöron hastalığı olan ve tedavisi olmayan Amyotrofik Lateral Skleroz teşhisi konuldu. 1965'te hastalığı öğrenince Jane Wilde yani ilk eşiyle dünya evine girmiştir.
Evliliğinden 3tane nur topu gibi çocuğu olmuştur.
Daha sonra tekerlekli sandalyede eşini aldatmıştır ve evliliği bitmiştir.
O sıralar sesini kaybeden Hawking, tekerlekli sandalyesindeki, yazıları sese dönüştürebilen bilgisayarı vasıtasıyla iletişim kurmaya başladı.
En önemli detay ise yanağındaki bir kas yardımıyla yönettiği bilgisayarlı tekerlekli sandalyesinde günde 2.400 e yakın kelime yazdığı gerçeğidir. Etrafımızda iki bacaklı ve bir beyin sahibi olduklarını sandığım insanların ,iki kelimeyi yan yana getiremediklerini gördükçe hayrete düşüyorum.
Çok az yaşayabileceği söylentilerine rağmen ALS hastalığıyla 50 yıldır mücadele eden Hawking baba, 75 yaşındadır ve "o adam hala ölmedi mi ?" sorularını hüsrana uğratmaktadır.
Onlarca kitaba, hakkında çevrilen filmlere konu olan Hawking (bkz: The theory of everything) aynı zamanda Einstein'in evrenle ilgili ortaya koyduğu herşeyi açıklayacağına inandığı teoriler ile ilgili sansasyonel ifadeler öne sürmüş ve dikkat cekici tezler ortaya sunmuştur.
Uzaylıların varlığına inanan Hawking geçenlerde "Uzaylıların olmadığına inanmak koca bir okyanusta yalnız başına yaşadığına inanan bir balina olmaktır." şeklindeki sözleriyle bir kez daha dikkatleri üzerine çekmiştir. Onların bize mesaj yollaması durumunda ise tedbirli olmamız gerektiğini ve USA Today’in haberine göre ; Gelişmiş bir uygarlıkla karşılamamız halinde Kristof Kolomb ile karşılaşan Kızılderililerin durumuna düşebiliriz. Biliyorsunuz o işin sonu iyi olmamıştı” demiştir.

Popüler bilimle ilgilenenler için cok değişik kapılar aralayan rölativiteyle ilgili can alıcı iddialar öne süren,kara delik konusunda iddialaşan Hawking kimi zaman yanılmış ama nihayetinde çokça çalışmalara imza atmış,çokça ödüller almıştır.
Bana sorarsanız kendisi kozmo babadır. Değişik de bir adamdır.

görsel

Neyse kendisine saygılar sunuyorum efendim.