bugün

osmanlı hanedanının sürgüne gönderilmesi

ara sıra türkiye'de sosyalleşme adına yaptıkları buluşmalara gelen türkçe dahi bilmeyen türklükle alakaları kalmamış süslü osmanlı soylarını görünce, sürgünün onlar için çok iyi bir seçenek olduğunu anlıyoruz...

fransa'da sürgünde bulunan son halife abdülmecid ile italya'da sürgünde bulunan son padişah vahdettin kendilerine gelen bazı avrupalı avukatların tavsiyesi ile ırak'ta bulunan petroller üzerinde resmi yollardan hak aramak istediler.
ancak ikisi aile reisi benim kavgasına tutuşunca dava süreleri geçti ve bu haklarınıda kaybettiler.

linkteki fotoğrafta ise 32. osmanlı padişahı aynı zamanda 111. islam halifesi'nin içler acısı halini görüyorsunuz.
koskosa padişah bir tabureye oturtulmuş sarayın alt çalışanların'dan iki kişi padişahın omzuna dirseğini yaslayıp laubali poz veriyor. ne yazık ki son dönemlerde osmanlı hanedanlığı'nın düştüğü içler acısı durum bunu gösteriyor. daha kendi hanedanlığını yönetemeyen osmanlı ailesinin 3 kıta'ya yayılan koca bir ülkeyi yönetmesi beklenemezdi.

http://www.sozcu.com.tr/2...807/#&gid=1&pid=2

damatları aracılığı ile avrupalı'nın deyimiyle hasta osmanlı'yı birinci dünya savaşına sokmuş tüm topraklarını kaybetmiş istanbul ingilizler, ege yunanlılar, anadolu fransız ve ingilizler, doğu ermeniler tarafından işgal edilmiş.
ne mutlu bize ki bazıları'nın ismine dahi tahammül edemediği atatürk çıkıp tüm bu işgale dur diyebilecek bir hareketi başlatmıştır.