bugün

recep tayyip erdoğan

türkiye cumhuriyeti'nin yüzünü batıdan alıp doğuya çevirmiş siyasetçidir.

ingilizce bilmemektedir, bir üniversite mezunu olup olmadığı bilinmemektedir. gözler önüne çıkan tek kabiliyeti dini ve milli konularda etkileyici konuşmasıdır.

elbette bu yeteneği, yeterince kitap okumuş, dünyadaki siyasi ideolojilere hakim, hukukun işleyişini kavramış, sosyal devlet yapısının görevlerini öğrenmiş kısacası bu hayata gözlerini tam anlamıyla açmış insanları etkilemeye zerre kadar yetmemektedir.

aklını egitmemis, kalbiyle, hissederek yasayan insanları manipüle etmekten daha kolay birşey yoktur.

ayrıca bu insanlara çocukluklarından beri de vatan, millet gibi konuların hayatlarından daha değerli olduklari ideolojisi yerleştirilip, inançları ile korkutulduklari zaman yönetmek daha da kolay olur.

ancak insanin bu evrene gözünü açması lazim. mesela çok basit bir şekilde insan kendine sunu sormalı;

8 milyar kişinin yaşadığı dünyada 80 milyonluk turkiyede doğdun ve türk milliyetçisi oldun. 300 milyonluk amerikada dogsan yine de türk milliyetçisi olur muydun?

turkiyede dogman allahın sen müslüman olasın diye sana bahsettiği bir armağan miydi?

o zaman arabistanda dogsan yine türk milliyetçisi olur muydun?

8 milyarlik dünyada 1.7 milyar müslüman var. geri kalan 6 milyar insanin içinde bir yerde dogsaydin müslüman olur muydun?

en önemli soru; tüm bunlar için hayatini feda eder miydin?

ben insanin vatanının çok değerli olduğu konusunda hemfikirim hic şüphesiz. insan yaşadığı topraklari savunmali ama bir hic uğruna olmemeli.

insan hayatından daha değerli hicbir şey olamaz. 15 temmuzda masum insanlar sokakta canından olacağına 15 temmuza sebep olanların ve olmasına göz yumanlarin o acıyı yaşamasını isterdim.

dünya tek kitapla kalan insanların düşündüğünden çok daha buyuk bir yer. çok fazla ayrıntı ve öğrenilecek çok fazla şey var.

bu yuzden tek bir insanin ideolojisiyle 80 milyonluk ülke tek bir kalıp içerisine sokulamaz.
güncel Önemli Başlıklar