bugün

sınavlardaki 15 dakika kuralı

Bir lavuk gördüm tranvayda sınav saati gelmiş adam istanbul aksarayda okul soruyor. ama ösym değil aöf sınavı. hıyarın gireceği yer şehremini civarında ama bu hıyar fatih ilçesini fatih semti ile karıştırıyor ve o istikamete gidiyor. gittiği yer doğru bile olsa gene geç kalacak. yani hıyarlık parayla değil bedava.

şimdi öğrenciler 1 yıl boyunca çalışmış. sınava hazırlanmış. salonda hazır kıta bekliyor. sonra topuklu ayakkabıları ile sınav başladıktan sonra salonda koşturan yavşaklar yüzünden tüm dikkat dağılıyor. sinir bozuluyor. ses ve hareket yüzünden okuduğun paragrafın anlamı kayboluyor. Zaten disiplinli, çalışkan insanlar zamana da uyarlar. Bu geç kalanların tamamına yakını zaten hiç bir hedefi olmayan tiplerdir. iyi bir yer kesinlikle kazanamazlar. yazık olan bir durumda yoktur.

kural kesin ve nettir. uymayan sınava girme yeterliliğine uymadığı için sınava giremez. bu bir ceza değil yeterliliktir. sınava geç kalan cezalandırılmış olmaz sadece sınava girebilme yeterliliğine sahip olmadığı için sınava girememiştir. Aslında ilk elemedir. yetersiz ve disiplinsiz olanların elenmesidir.

bu kuralı uygulayan ve öneren kimse allah ondan razı olsun.