bugün

rektörlük seçimi

içinde bulunduğumuz haziran ayı içinde bir çok üniversitede yeni rektörlerin başa gelmesiyle tekrar gündeme gelen konu. zira mevcut rektörlerin çoğu iki dönemdir rektörlük yapmakta ve yeniden aday olamamakta. bu durum da yeni gelen rektörün vaatlerinini ne olacağını öğrencilerin merak etmesine yol açıyor.

***

her gelen rektör tıpkı siyasetçilerimiz gibi seçilmeden önce bir sürü vaatte bulunmakta, görev süresi dolup dönüp bakıldığında ise vaatlerinin aksine üniversiteyi eskisinden daha beter bir hale getirmektdir. öyleki seçilen rektör, seçim döneminde kendisine rakip olan öğretim üyelerine ve taraftarlarına zorluklar çıkarmakta ve üniversitedeki itibarlarını zedelemeye çalışmaktadır. bazen işi aşırıya götürüp üniversitenin tamamında bir kadrolaşma eğilimine gittikleri de görülmektedir.

***

bu yaşananların çoğu yaşadığımız ülke için 'normal' şeyler gibi durmaktadır. çünkü başa gelen siyasetçilerimiz de genelde liyakatın değil de sadakatın ön planda olduğu davranışlar içinde bulunmaktadır. yeni seçilecek rektörlerin daha önceki kötü örneklerden ders alıp bilim adamına yakışır davranmasını istemek tek dileğimiz.