bugün

enternasyonalizm

bana kalırsa dünyayı kurtaracak tek düşüncedir, savaşları bitirecek, yoksulluğa son verecek, insanların yüzünü güldürecek tek görüş.

ulussuz, sınırsız bir dünya.

insan olduğumuzu hatırlamaya ihtiyacımız var, birbirimizi ermeni, musevi, türk, müslüman, ispanyol, sünni olduğumuz için sevmeye değil, insan olduğu için sevmeye ihtiyacımız.

dün burada bu düşünce için birisi "siktirgit bazı ülkelerin varoşlarında, gettolarında yaşa enternasyonalizm'i görürsün." yazmış, bak şimdi kardeşim, rahatsız olduğun insanları bu duruma getiren, maddeye düşüren, kötü bir insan olmaya iten de zaten yaşadıklarıdır, düzenidir, çevresidir.

bu insanlar sana rahatsızlık, korku veriyor olabilir, benim bahsettiğim şey bu insanlar da senin gibi birisi olmak istemez miydi? rakel dink "bir bebekten bir katil yaratan karanlığı sorgulamadan hiç bir şey yapılamaz kardeşlerim." demişti hrant'a veda ederken.

insan olmaya ihtiyacımız var kardeşim, tarih öncesi çağlardan, insanlığın başından itibaren bu düşünce hakim olsaydı, merak etme vatansız olmazdın yine, türk olmaktan ben de mutluluk duyuyorum ama kimseden üstün görme ihtiyacı hissetmem kendimi.

70-80 kiloluk et parçalarıyız hepimiz, yanyana yaşayabiliriz.