bugün

kedi alacak yazarlara tavsiyeler

Öncelikle bana soracak olursanız almayın sahiplenin. Başlangıçta size ''Bir kum,bir mama'' gibi görünen masrafların katlanarak artacağını bilin zira bunun aşısı,tırmalama tahtası,yaş maması,kumunun ikide bir bitmesi,aniden hastalanması şeklinde uzayıp gidebilecek bir masraf listesi olacaktır layığıyla bakmak isterseniz. Aşılarını ihmal etmeyin,bu sadece kedinizin değil sizin de sağlığınız için önemli,çünkü yıllardır sandığınızın aksine kedi tüyü kist yapmaz;kisti yapan parazitlerdir ve aşıyla önüne geçilebilir. Eğer orta gelir seviyesine sahipseniz özel veteriner klinikleri yerine devlet veterinerlerini ya da üniversitelerin veterinerlik fakültesine ait hayvan hastanelerini tercih edin,fiyat farkına inanamayacaksınız. Çok pahalı mama iyi mama değildir bu yanılgıya düşmeyin fakat kedinizi market mamaları ve ev yemekleriyle lütfen beslemeyin. Özellikle yaş mama alacak iseniz içeriği iyi okuyun,haftada bir içeriğinde %10 ve altı et ürünü olan ne idüğü belirsiz yaş mamalardan vermektense ayda 1 verin ama iyisinden verin. Hem kaliteli hem bütçe sarsmayacak mama arıyorsanız temizmama.com u keşfedin.
Eğer çok heves etmediyseniz kedi yatağı falan almayın,daha kullananı görmedim. Kedilerin evcil hayvandan ziyade ayrı ayrı karakterleri olan ev arkadaşları olduklarını kabullenin,itaat falan bekliyorsanız üzülürsünüz. Topaklanan kumları tercih edin ve her gün mutlaka pislenen kısmı alıp yenileyin. Kum demişken,çok ince taneli ve eviniz güzel kokacak olsa da kokulu kumlardan vazgeçin çünkü bunlar pisiciklerin solunum yollarına zarar veriyor.
Sütü doğrudan vermeyin çünkü ishal olmalarına sebep olabiliyor ancak benim oğluşum gibi çok seviyorsa her akşam bir çay tabağı ılıtılmış ve sulandırılmış vermenizde bir sakınca olmayacaktır.Ya da büyük marketlerde bulabileceğiniz laktozsuz sütten de verebilirsiniz. Tüylerini fırçalamayı ve pire kontrolünü aksatmayın,üzerinde pire gördünüz diye hayvancağızı sakın atmayın,abuk sabuk yöntemler denemeyin,pire damlası en kesin çözümdür.
Kısırlaştırıp kısırlaştırmamak size kalmış fakat artık ''Kısırlaştırdım çünkü dışarı gidip kendine zarar verir''i aklınızdan silin çünkü internet aşıları tam kedisine eş arayanların ilanlarıyla dolup taşıyor,eğer yavrular ortada kalmayacaksa bunu bi değerlendirin derim.