bugün

2009 yerel seçimleri

akp ye kapatma davası açılması ile türban davasının esastan birleştirilmesi üstüne tarihi müphem olan seçimlerdir. ancak deniz baykal' ın akp li sorumsuz belediye tuzla' da söylediği üzere ''2009 mart' ın da genel seçimlerle beraber olabileceği gibi kasım' da da olması muhtemel''dir.
akp' nin belediyecilik hileleriyle ankara' da çankaya ve izmir' de karşıyaka' yı bölüp kendine 6' ya 5 bir yaklaşma payı çıkartmak niyetinde olmasının yanı sıra cumhuriyet halk partisi, söylenenin aksine söz konusu seçimler için startını vermiştir bile.
balıkesir' deki anap, shp, dyp ve dp belediyecilerinin chp' ye geçmesi, ordu' da da dsp li ve dyp' li belediyecilerin bünyeye katılması ile antalya üzerindeki yoğun çalışmalar sürmektedir. üstelik kamer genç' in de chp' ye geçme ihtimali olması üzerine tunceli' deki bankosunu artıran chp, hatay' daki ve bursa' daki eski üyeleriyle de barışmış, şimdiden 20' ye yakın il gezilmiştir.
kısacası, akplicikler türban ile kapanma-açılma ile tırnaklarını yerken, kendisine vuranın puan kazandığı chp, işini yapmaktadır.
(bkz: chp ye vur puan kazan)
edit: ayrıca istanbul' daki iki akp' li belediye' nin chp ile temas halinde olduğu da bilinmektedir. daha istanbul' daki belediyelerine sahip çıkamayan bir oluşum karşısında şansının yüksek olması umuduyla...