bugün

türklük kürtlük ve milliyetçilik

türklük ya da türk kelimesi orta asya türklerinde töreden gelir, bir diğer kaynak da türe-mekten geldiğidir. kök tengriye inanan ve türk devletinin temel beşiği olan töreyi kabul eden herkese türk denilmektedir.türklüğün ve türk töresinin ırkî bir bağı ve temeli var değildir. türklerin kurduğu devletlerin çoğu , özellikle selçuklu ve osmanlı çokulusludur ve tarihte başarılı ve büyük olarak anılan şahsiyetlerin çoğu türk kökenli değildir. alparslan, melikşah gibi büyük sultanlara danışmanlık yapan ve selçukluyu şahlandırmada önemli olan büyük vezir nizamülmük iranlıdır, mevlana iranlıdır ve farsça yazmıştır. anadoluda kavimler birbirine karışmıştır, türklüğün ırkî bir derinliği asla olmamıştır ve olmayacaktır da! kutadgu bilig'den bakılması şarttır.

osmanlı devletine kadar ulusu devlet mantalitesi bizde görülmemiştir, ulus devlet anlayışı, faşizm, milliyetçi ideolojiler batıya aittir ve batıyı musolini, hitler gibi adamlarca, ingilterede, fransada siyah-beyaz ya da farklı kavimlerin kavgaları ,dışlamaları ile tüketmiştir ve batı tüm bu anlayışlarını lanetlemiştir.

osmanlıdan sonra, mustafa kemal batıya ait olan çeşmeden akan ulus devlet mantalitesini ve ırkî bağlamda bir milliyetçilik anlayışını ve tarih yazıcılığını ideolojik olarak türkiyeye getirmiştir. ziya gökalp adındaki ileri gerizekâlı kimselerce yazılan bir dediği bir dediğini tutmayan türkçülüğün esasları gibi derinliksiz ve bilimdışı kitaplarla halka beyin sulanması geçirtilmiştir.600 sene sorunsuz yaşayan ve politik olarak hak bile istemeyen kürtler karşısında 85 senelik türkiye cumhuriyeti kürt sorunu yaşamış ve bunu halledememiş ve asla bu ırkçı saçmalıklarla halledemeyecektir. bir türk olarak kürt sorununa türklerin yaklaşımlarını beğenmiyorum . resmi ideoloji , atatürkü putlaştırarak bir din ya da bilimsel bir yasa gibi ona inanma ve sığ-yanlış formlar altında yaşama sebebi ile halk aptallaşmıştır. ordu ve milliyetçi odaklar bunu hâlâ kullanmaktadır.

milliyetçi hareket partisi gibi kokuşmuş partiler, chp gibi türkiyeyi sömürmüş çöplük partiler ve akp vb. gibi münafık partiler türklük sorununu çözemezler.

türklük kültürel bir kavramdır, faşizanlığın lüzumu var değildir, 80den önce solcu ve sağcı çatışmasında , sevgili milliyetçilerimizi abd-cıa kullanarak türkiyeyi kan gölüne dükmüşlerdir, maocu, lenin-stalinci taraftarlar da onlara karşı kullanılmışlardır.

Allah akıl fikir ihsan etsin, resmi ideolojiyi eleştiri için köle gibi içinde bulunulan formlardan kurtulunması umut edilir.