bugün

mehmet şimşek

açıklamaları ile komik duruma düşen insan. onun komikliği, ülkenin acı gerçeğidir bir yanda da.

"Sürekli söyleniriz; "Faizler yüksek tutuluyor, dışarıdakiler gelip bizi soyuyorlar" diye. Devletin bono ve tahvillerinin yüzde 88'i Türk bankaları ve Türk şirketlerinin elindedir. Ben anlamıyorum burada kim kimi soyuyor?" gibi bir cümle kullanmıştır.

ey mehmet şimşek, bankacılık sektörünün %55'i yabancının elinde değil mi? türk bankalarından kastın vakıf, ziraat ve halk bankaları mı? ayrıca bankalar ellerindeki tahvil ve bonoları 3. şahıslara satmıyor mu? sen devlet olarak bu 3. kişileri tanıyor musun? bu 3. kişilerin en ufak kaydını istiyor musun? sen ekonomiden sorumlu bakansan ve bunlardan haberin yoksa bu da senin şeyindir. neyindir? ha evet eksikliğindir. milleti keriz yerine koyup, hiçbir şeyiden anlamıyormuş gibi açıklamalarınız yok mu öldürüyor adamı.

gerçi siz de haklısınız, bu millet ne bilir gerçekleri, ver demokrasi gazını, ver millet lafını, ver polülizmi kömürü, sonra kendince gerçekleri kes buda, sonra da "millet bizim arkamızda" de. senin de söylediğin gibi, "kim kimi soyuyor" mehmet şimşek?

ulan bu adamlarla röportaj yapan adamlar da bir tane soru sorup adamı -neyse bir şey diyecektim demeyeyeyim- mor edemiyor ben gerçekten anlamıyorum mehmet şimşek. sizin gibi adamlar bu ülkenin bilgi fakirliğini nasıl kullanabiliyor anlayamıyorum gerçekten. bu kadar gaf yaparken, gerçekler apaçıkken yalan söyleyebiliyorsunuz ve bu millet çakmıyor, ya çok zekisiniz ki ben öyle olduğunuzu düşünmüyorum siz çok zeki olsanız beni de kandırabilirsiniz, demek ki, millet aptal, yok şimdi bu da olmadı.

neyse var bir şeyler ama çözemedim. müthiş zekanızla bir çözüverseniz? ben biraz malımdır da.