bugün

cinsel açlığın tecavüzü getirmesi

tecavüz bir şiddet suçudur. sanılanın aksine tecavüz suçu işleyenlerin pek çoğu düzenli cinsel hayata sahiptir. saldırılar ani bir istekle yapılmaz. çoğunlukla önceden planlanmıştır. tecavüz karşıdaki insan üzerinde hakimiyet kurmayı, güç gösterisi yapmayı amaçlayan bir eylemdir.

tecavüzcüler öfkelerini tek bir kişiye yöneltmiş olabilir ya da tüm kadınlardan/insanlardan nefret ediyor olabilir. sadist bir kişiliğe sahip, insanların acı çekişinden zevk alan insanlar da olabilirler.

elbette ki temelinde eğitim sorunu yatar. fakat bu suçu yalnızca gelişmemiş bir ülke olmaya ya da cinsel açlığa bağlamak tek yönlü düşünmektir. insan cinselliği ertelenebilir bir dürtüdür. tecavüz yalnızca üçüncü dünya ülkelerinde görülen bir suç değildir.

tecavüz yalnızca kadına yönelik bir suç da değildir. çocuklar ve zihinsel/bedensel engelli insanlar ve erkekler de bu suçun kurbanlarıdır.

daha fazla şey öğrenmek için "cinsel şiddeti anlamak" adlı kitap okunabilir. bu tip toplumsal infial yaratan, dönülmez sonuçları olabilen olayları yalnızca bir sebebe bağlamak doğru değildir. hiçbir sosyal olayın tek bir sebebi olamaz.