bugün

odessa

yıl başı dahil 10 gün konakladığım şehir. varoşlarına yolum düşmediğinden midir bilmem, yan bakan birisi ile bile karşılaşmadım. havaalanında rüşvet istemediler, durduk yerde polis çevirmedi, strip barlarda veya clublerde baskın yemedik. hükümet kaynaklı hiç bir sorun yaşamadık anlayacağınız.
ancak bazen karşınıza kız erkek, mini çakallar çıkabiliyor. ama çakallık seviyeleri okadar düşük ve bunu yaparken okadar amatörce yapıyorlarki cem yılmaz değişiyle bizim gibi kapalı çarşı görmüş kişiler bunları yemiyor. hatta karşınızdakinin çakallığı sizi güldürüyor ve ayak bile uyduruyorsunuz bu tiyatroya sırf eğlencesine.
ucuz mu peki odessa, evet ucuz. en merkezi, en gözde yerinde americano yu 50 grivnaya (1 tl 7.5 grivna an itibari ile) içiyorsunuz. yıl başı akşamı o çok övülen palladium da gin toniği 107 grivnaya içtik (bu arada ha antalya light house ha palladium, olm haberleşip plan yapsak okadar türk bir araya gelemeyiz lan odessada, baya böyle kapının önünde türklerin kendi arasında kavga etmesine şahit olduk lan yıl başı akşamı. neyi paylaşamadılar bilmem, keza afedersiniz ama hatunların fiyatları saatlik 500 ile 1500 grivna arası değişiyor. hepsi bu. birbirini kırmaya değmez. )
primovskaya caddesi en lüks mekanlardan biri. zaten opera binası, potemkin merdivenleri, müzeler, alış veriş merjezleri ve parklar bu bölgede. şu denizcilerin ağzından düşmeyen rasputin strip barda burada. ama keklik gibi yoluyorlar adamı amk. gittiğinizde mekanda başka müşteri de olmasına dikkat edin. keza yalnızsanız sahneden inen kucak dansına size geliyor ve 50 grivna 50 grivna derken 30 dakikada ciddi paralar harcıyorsunuz. ama mekanın çok komik bir vip menüsü var. özel odalarda striptiz, garsonla kucak dans, patronla kucak dans, striptizcilerin telefonu alma ... falan gibi değişik kalemler ve ücretleri var. örneğin striptizcvilerin telefonunu almak için 500 grivna vermeniz gerekiyor, patronla kucak dansı için 5000 grivna veriyorsunuz. garson için 1500 falan diye uzuyor liste.
güzel bir dolphinland ı var. yunuslarla falan yüzüyorsunuz uygun fiyatlara. altında çakma bir akvaryum ve terrarium var.
yo club, captain morgans falan iyi mekanları. yaz olmadığı için arkadia bölgesi ve oradaki ibize ve iteka club ı göremedik. yazık oldu.
steak fiyatları uygun. örneğin travellers caffeyi bulun orda bi akşam gece ortama akmadan yemek yiyip bişeyler için. steak 150 gram 168 grivna idi.
pizza&grill diye bi mekanları var . potemkin merdivenlerinin başında. kızları oraya gitmek için can atıyor.
hava alanında xray kontrolü yok, bilgi vereyim dedim.
günlük 25 dolara 2 oda bir mutfak dairede kaldık. fena değildi. ama booking com dan falan bakıp uygun ve ucuz otel alternatiflerine göz atabilirsiniz.
şahsen dönerken güzel bir kanyak, beluga vodka, litrelik jack ve absent aldım. hepsine tl bazın 150 tl falan verdim.
gidin görün. ama yaz olmasını tercih edin. ben okumak istediklerimi yazdım. elbette odessa bu değil yalnızca.

edit. şunu yazmasam olmazdı. marlbora gold 21 grivna. tütünü bizimkinin yerini tutmuyor ama 2.6 tl yapıyor amk.