bugün

dante exum

sakatlık yaşayan utahlı basketbolcu. utah jazz, dante exum’ın avustralya milli takımı’nda sol dizinden sakatlık yaşadığı açıkladı. yapılan tetkiklerle utahlı oyun kurucunun sol dizinde yırtık olduğu tespit edildi ve büyük olasılıkla 2015-2016 sezonunda oynayamayacak.

salı günü slovenya ile avustralya hazırlık maçında karşı karşıya geldi. önceki günkü maçı slovenya 79-70 kazanmıştı. oyuncular birbirine adapte oluyordu maçlar ilerlerken. ikinci maç hemen ertesi gündü. salı formaları giyen avustralyalılar, yeşilleri kuşanmış slovenyalılarla oynuyordu. maçın normal süresi 51-66 avustralya liderliğinde bitmişti fakat avustralya ve jazz çok önemli birini kaybetmişti: dante exum. dante exum gelecek vaat eden ve yeni oyun için uygun bir oyun kurucuydu. exum slovenya maçındayken boyalı alana doğru girdi, her zaman yaptığı gibi şut için zıplayacaktı ve topu elinden çıkaracaktı. fakat işler istenildiği gibi gitmedi. şut için zıplarken ayağını burktu. hiçbir müdahale olmamıştı şutunu atarken sonrasında ise yere yığıldı. jazz’ın genel menajeri olaydan sonra: “önceliğimiz oyuncumuzun uzun süreli sağlığıdır.” açıklamasını yaptıktan sonra sakatlığın boyutu az buçuk öğrenilmişti.

daha geçen ay 20 yaşına giren exum için bu oldukça ciddi bir sakatlık. fakat bu sakatlığın asıl darbesi, üç senedir playoff yapamayan utah’ın playofflara dönme şansını azaltmasıydı. fakat 2014’ün ilk beş draftından seçilen exum olmadan da sezonun ikinci yarısı gibi bir momentum yakalanabilirse batı konferansında ilk sekiz onlar için hiç sürpriz olmaz.

sağlıklı bir exum olsaydı ilk sekiz onlar için kaçınılmaz olurdu. iyi bir koç, defansif anlamda enes’in gitmesiyle göze çarpan pozitif değişiklik, oyuncuların birbirine alışması ve ligin ikinci yarısında ortaya konulan oyun jazzlı taraftarları sevindirmiştir. all star arasından sonra 19-10 gibi bir performans sergilediler. bu da takımın ne kadar doğru yolda olduğunu bir kanıtı.

bence exum potansiyeli yüksek olan bir oyun kurucu. jazz yönetimi doğru planlama yaparsa hem jazz hem exum daha iyi yerlere gelecektir ve ben bunun olmaması için bir neden göremiyorum.