bugün

2001 a space odyssey

film çekilmiş 1968 yılında, ben izledim 2015 yılının bir temmuz gününde. çok film izlerim ama ancak fırsat oldu, kusura bakma kubrick hocam. iki küsür saatlik yorucu bir maratonun, uzay boşluğunda akıp giden sessiz uzun sekansların ardından hakkında denebilecek çok şey var ama önce bir dinlenip, mümkünse 3-5 sigara içmek lazım bünyenin kendine gelmesi için. sırf entel görünmek adına abi adam aşmış taşmış vs gibi muhabbetlere girmeyeceğim zira, bu filmi 10 kişiye izletsen rahat 7'si bu ne amk! hayatımda izlediğim en bayık film der, geri kalan 3 kişiden biri anlamadığı halde aptal gibi görünmemek için manyak filmdi yahu herifler yapmış kardeşim moduna girer, geriye kalan 2 kişiden biri sanki birşeyler anladım ama ne ulan ne? diye düşünürken kendini bulur, geriye kalan o son kişi gerçekten filmin mesajını almıştır zira benden daha zekidir.

onu bunu geçelim de hacı, hakikaten 1968 yılında bu nasıl bir öngörü lan, uzay teknolojilerine ve geleceğe dair, özellikle yapay zeka konusuna dair. bazı sahnelerde sıkılmış ve hadi bitsin anasını satayım dememiş olmama rağmen bu ileri görüşlülüğe saygı duydum ve şapkamı çıkarıyorum, yani bir şapkam olsaydı çıkarırdım.

filmi izledikten sonra taşların yerine oturması adına, aşağıda yer alan linkteki 4 aşamalı flash videoyu izlemek şart, en azından benim gibi sondan ikinci kategoriye giriyorsanız.

http://www.kubrick2001.com/