bugün

sözlükçülerin başından geçen doğaüstü olaylar

daha önce de enteresan şeyler yaşadım ama bunu ne akla ne mantığa hiçbir şeye sığdıramadığım için hala hafiften bir tırsma yaşıyorum aklıma geldikçe.

birkaç ay önce erkek arkadaşımla telefonda sohbet ettik uzun bir süre. konu da din. ben o sırada epey bir takmıştım kafaya bu konuları ve durmadan okuyorum, araştırıyorum vs. o konuşmayalım dedikçe tartışmanın içine çekiyorum. epey keskin şeyler söylüyorum, sonra telefonu kapatıyoruz.

duşa giriyorum. ardından saçlarımı kurutacağım. tabi kafamda üç kişilik saç olduğu için her zaman telefonumda hazır olan playlistimi açıp kulaklığımı da takıyorum. açar açmaz kulağıma tuhaf bir konuşma gelmeye başlıyor. sanki dini bir radyo açılmış gibi. allalla diyip sesini açıyorum anlayabilmek için. tam hatırlamamakla birlikte bir adam, allah vardır, birdir, inanmayanlara merhamet etmiştir gibi sözler söylüyor. benim gözler açılıyor tabi bir anda. bu nereden gelmiş benim telefonuma, playlistime nasıl girmiş diye? telefonu arıyorum tarıyorum o kaydı bir daha bulamıyorum. bir kandil günü whatsapp'tan biri yollamıştır diyorum. ama mümkün değil o kaydı bir daha bulamadım. hala da düşünür dururum o neydi diye? bu da böyle bir anımdı sözlük.