bugün

sözlük yazarlarının itirafları

Ben..

Her zaman karşımdakinin mutluluğunu kendiminkinden üstün tuttum. Salak yerine konduğum çok oldu, aldırmadım. Çünkü insana değer vermek , başkasının adına mutlu olmak onu mutlu etmek beni daha mutlu ettiğini düşündüm.. Yanılmışım..

Ben hiç bir zaman beş vakit namaz kılmadım. Ama Bayram namazlarını ve kandillerde namaz kılmayı atlamadım. Kuran ı kerim in türkçesini merak edip okudum- ki daha bitmedi-. önce o ezberden okuduğumuz , okuduğum duaların anlamlarını anlamaya çalıştım. Geçen seneye kadar din olgusuna karşı hep soğuk kaldım. Bunda lisedeki din öğretmenimin payı çok büyük. Dini sömürü halinde kullanan yavşaklara hala kızgınım o ayrı. Eski patronuma da soktuğum laf çok ayrı onu bi ara anlatırım.

Ben yalan söylenmesinden nefret ettim hep. Söylemeye çekindim. eski sevgililerim, dostlarım , arkadaşlarım gözümün içine baka baka yalan söyleyişlerine hayret ettim. Bazen açıklarını bulup usturuplu bi dille yerin dibine soktum bazen de hiç umursamadım çünkü bir daha görüşmedim.

Ben intikam besleyemedim kimseye. Sırtımdan bıçaklayan dostlarıma, beni aldatmaya yeltenen sevgilime intikam besleyemedim. insan olduğunu idda ettiklerini fakat gerekliliklerini yerine getiremediklerini düşündüğümden yürüdüm gittim.

Ben tam bir hayvan sever olmaya çalıştım hep. Yediğim yemeği içtiğim suyu paylaştım dilsiz dostlarımla. Kedisi ,köpeği, kuşu. Gözümle görmesem inanamayacağım dostluklar gördüm hayvanlarda. Pitbull un 3 aylık bebeği sahiplenişi, hasta olduğumda beslediğim kedinin başımda sabahlayışını gördüm.

Ben sevdiğim insanlardan biri ağladığında hiç göz yaşımı tutamadım. Neşelendirmek için şebeklik yaptım hep. Gülümsemenin, kahkahanın gücüne inandım. Sevdiğin birinin yüzündeki tebesümden daha güzel mutluluk olamicağana inandım.

Ben kadınları ya gözlerinden yada ellerinden sevmeye başladım hep. Sevdiğimde üstüne titredim, kendi ayaklarının üstünde dursun diye destekledim, Göğsümde uyuttum her gece sırtımı dönmeden. rakıyı viskiden daha çok sevdim. Rakı içen kadını daha da çok sevdim.

Ben kimseyi yaptığı işe veya aldığı maaşa göre sınıflandırmadım. Karaktere , hayata bakış açısına göre saygı duydum. O yüzdendir yaşı benimkinin iki katı olan insanlar ( benden mevkileri daha yüksek olanlar) wers abi diye hitap etti. Pazarcı olan arkaşlarımda oldu , üst düzey yönetici olanlarda oldu.

Ben elimi taşın altına koymaya hiç üşenmedim. Yeri geldi en alt kademe ile ağır yük taşıdım, yeri geldi firma patronlarıyla ankarada, istanbulda toplantılara katılıp fikir alışverişinde bulundum. işte bu yüzden başkalarının tehtit ederek 2 günde yaptırdığı işleri , ben yarım günde rica ile yaptırdım.

Ben konuşmak yerine yazmayı , anlatmak yerine dinlemeyi tercih ettim. bu yüzden dert anlatmaya gittiğim insanların derdini dinlerken buldum kendimi hep.

En iyi değilim, en kötü de..
En cömert değilim, en cimri de..
En kibirli değilim, en mütevazı da..
Hiç kimseyi kandırmamış değilim, herkesi aldatmış da..
Kimseyi yarı yolda bırakmamış değilim, herkesi satmış da..

Hep iyiliğimden kaybetmiş değilim, kötülük yapa yapa kazanmış da..
Çok başarılı olduğum günler de oldu, dibe vurduğum da..
Sevgi dolu değilim, nefret dolu da..
Barışçıyım, biraz da savaşçı..
Biraz güçlüyüm, biraz zayıf..
Biraz iyiyim, biraz kötü..
iyi, kötü.. insanım...

William Shakespeare

Bu arada 30 yıllık hayatımda toplasam bu kadar ben dememişşmdir. Kahvede ne vardıysa .