bugün

pop müzik

embesil bünyelerin çeşidini, makamını, temposunu, kullanılan marşları anlamadığı müzik türü.

öncelikle; o dönemde popüler olan her müzik türünü temsil eder.

bu country de olabilir *, bu rock and roll da olabilir *, bu hip hop bile olabilir *.

1950'lerde pop müzik günümüzün özgün müziğidir *, 1960'larda ise yerini beach boys'a bırakmıştır *, 1970'lerde ise disko şarkılarına ve yavaş şarkılara dönüşmüştür* *, 1980'lerde Michael Jackson'un 104 milyon adet satan Thriller albümüyle yeni bir şekil almıştır.

Günümüzde 200 bin satıp platin plak verilen ferhat göçer'leri düşününce; gene gözünüzün önüne getirin bir bakalım. 104 milyon ne demek? beyniniz matematiğe basmaz ise hesaplıyayım : 520 adet ferhat göçer.

Doğal olarak endüstri Michael Jackson ile değişmiştir. 104 milyon adet bok satılsa, ertesi gün herkes kendi bokunu poşetlere sıçıp satmaya çalışır.

1990'larda yerini country'den Shania Twain ve Alanis Morisette'ye; Latin müziğinden de Ricky Martin ve Shakira gibilerine bırakmıştır.

2000ler ise rap akımıyla başlayıp yerini R&B ve hip hop'a bırakmıştır. Eminem, Black Eyed Peas, Justin Timberlake vs. günümüzdeki popüler müziği temsil etmiştir.

Gerizekalı bir çeşit insan kitlesi "ben rokçuyum abi heyo gitar" diyen 7 adet akoru basmayı öğrenip kendini Van Halen zanneden öküzlerin gözünden kaçırdığı bir şey de vardır. AC/DC Thriller'dan sonraki en fazla satan albümü yapmıştır. Takiben Eagles ve Pink Floyd gelmektedir. Beşinci de gene pink floyd'dur.

Bu vesile ile; AC/DC de popüler müziktir, Eagles ve Pink Floyd da popüler müziktir.

Lakin o dönemlerin "ünlü" müziklerini temsil ederler.

"Pohpu sikhem" demek; Haydn'ı sikem demektir. Amma velakin, Haydn günümüzdeki tüm müzik türlerinde kullanılan tüm marşları bestelere döken kişidir.