bugün

otobüse kart basmayarak özgecan ı anan eylemciler

kadına şiddetle kart basma arasında nasıl bir bağlantı kurdukları merak edilen, bir canın intikamını iki liralık bileti basmayarak alabileceklerini sanan eylemcilerdir.

saçmalığın, mantıksızlığın daniskasıdır. lan.. ne alaka, ne alaka? düşünüyorum ama anlam veremiyorum. adam da hakkını korumak için sesini yükseltmiş yani haklı olarak. bir de tabii sesini duyurmak için o gürültüde. adam sanki hepsini dövmüş gibi bir de diyorlar ki şiddet uyguladın gelir gelmez. lan ne yaptı adam size? bir de bağırma bağırma diye bağırıp üste çıkıyorlar. gerçekten büyük bir kezbanlık söz konusu. hınçlarını suçsuz bir şoförden çıkarmışlar. ben utandım izlerken, resmen kezbanlık. izleyen komşularına hava da atarlar bunlar, anlatırlar da anlatırlar; hakkımızı aradık, özgecan için eylem yaptık, adamı nasıl da susturduk, nasıl da bağırdık kendimizi bir erkeğe ezdirmedik, işte biz feminist kadınız kendimizi savunduk, hııh. böyle düşündüklerine eminim. ama evde kocalarına hizmet etmeye devam ediyorlardır bunlar.

akla gelmişken notu: kadın erkek eşitliğini savunup kadınları üstünleştiren zihniyetten hoşlanmıyorum, bir kadın olarak. eşitsek, eşitiz. erkek üstünlüğünün önüne geçmeye çalışırken kadın üstünlüğünü savunmanız gerçekten ironik.