bugün

kobane

önceki güncelleme için: (bkz: kobane/#25569151)

eveeet birkaç gün sonra sizin için tekrar güncelleme yapıyorum.

peşmerge gelişini sürekli erteledi. yola çıktıktan sonra da urfa'da 2 gün daha durdu kebap yiyip kasesini büyüttü. bu gece itibariyle geçmiş bulunuyor. fakat geçiş yaptığı bölge gerçekten çok ilginç:

http://wikimapia.org/#lan...8.301344&z=15&m=b

bu demek oluyor ki kapı ışid elinde yada çatışmalar sürüyor. yoksa sınırdan geçmeleri böyle uzun ve saçma sapan bir hal almazdı. bir haftadır abd'nin ağır bombardımanı ve pyd'nin baskısına rağmen ışid sınır kapısının çevresinden atılamadı.

ayrıca gelen peşmerge sayısı 200 kadar ediyor. gelenlerin direk çatışmaya girmeyeceği ve geri hizmetlerde bulunacağı söyleniyor. şehir 3-4 mahallesi ve batıdaki tell şair tepesi arası mesafede havan topları yerken nasıl bir geri hizmet çok merak uyandırıyor. gelen silahlar ağır silahlar ama şehir savaşı konseptine uygun değil. anti-tank mermileri tank yokken ne işe yarayacak hiç bilmiyorum. eğer ışid kazanırsa iyi bir ganimet ele geçirmiş olacak.

ışid ve pyd mevzileri artık el değiştirmiyor. şehir tamamen harabeye dönmek üzere. bütün binalar teker teker yıkılıyor. pyd'nin olduğu şehrin batısında her gün ağır patlamalar gözüküyor. fakat şehrin doğusunda bir çatışma gözükmüyor. abd'nin yoğun bombardımanı ışid'i sınır kapısı ve çevresinden atmaya yetmedi.

kobane'de çatışıp ağır yaralanan baba ve oğul fotoğrafı:

https://pbs.twimg.com/media/B1R-yOBIUAAyQhc.jpg

pkk küçücük kız çocuklarını cepheye sürerek insanlık suçu işlemeye devam ediyor:

http://tps://pbs.twimg.com/media/B1Q8EtCCUAETh70.jpg

amerika şehri bombaladıkça ışid'e katılan militan sayısı artıyor:

https://news.vice.com/art...tm_source=vicenewstwitter