bugün

kobane

ışid terör örgütüdür diyenleri ışid aşıkları olarak görebilenleri gösteren şehirdir. bak ne diyoruz ışid ile ypg arasında bir fark yoktur. birbirini yiyen iki ayrı terör örgütü. çeşitli görsellerde bunu belirtmiştim. taşla kafayı ezenler ile kafa kesenlerin mücadelesi var. taşla kafayı kesenler emparyalist desteğe de sahip. daha yeni paylaşmıştım bu görseli iki tarafta işlediği cinayeti üstlendi:

https://pbs.twimg.com/media/B0-9GQQIQAAnfo3.png

ışid esir gazeteciye zorla bile olsa haber yaptırmıştır. fakat drone ile çekilmiş görüntülerde şehir büyük çoğunluğunun ışid'in elinde olduğu doğrulanmıştır. adamlar görüntüyü yayınlamış utanmasanız montaj diye ağlayacaksınız. kaynak gösterilen cnn haberi ise şehri pek göstermiyor. şehrin neresinde savaş sürüyor ne durumda aynı haberleri veremiyor. çünkü şehrin büyük bölümünün ışid işgali altında olduğunu söyleyemiyor.

savaşı tarafsız yorumlamayı kürt nefreti olarak görenler ayrı bir cahil. kobane düşsün veya düşmesin her iki tarafında kürt militanlarını çatışmaya sürdüğü gerçeğini değiştirmiyor. selefi kürtler v.s. sosyalist kürtler diyebiliriz:

(bkz: ışid in kobane deki kürt militanları)

cumhuriyet gazetesindeki verilen haber kaynağına bir türlü ulaşılamıyor*. sürekli ışid aleyhine ütopik haber yapan bir kaynak. başka bir özelliğini bulamadım henüz. türk medyası ise genel olarak sınıfta kalmıştır bu çatışmalar hakkında. ışid daha yeni propaganda videosu yayınlamış şehirden niye çekilsin. allah akıl fikir versin sizlere.

tekrar yazıyorum ışid ve ypg'nin tüm dünyanın huzuru için cehennemi boylamasını diliyorum. iki terör örgütünün herhangi birine sempati besleyen bana göre aynı derecede alçaktır. bilmem sizi tatmin edebildim mi ?

anket yaptım o kadar ve çok sayıda teşekkür mesajı aldım ben sadece tarafsız haber bildiriyorum. beğenin yada beğenmeyin ben kobane'den resimler paylaşıyorum. büyük çoğunluğu da hiçbir haber ajansından değil. rudaw ajansı kaynak gösteremiyorum kusura bakma günde 1000 ışid militanını öldüğü halde ışid'in ilerlemesi bana oldukça saçma geliyor.

anket için: http://anket.uludagsozluk.com/s/10259/