majör depresyon

hastalık olarak nitelendirilmesi, kişi tarafından kötü sonuçlar doğuracak gereksiz kelime grubudur..
bazen içinde bulunan duruma bir isim koymak kişiye bir süreliğine rahatlık verebilir.. ancak o durumun bir isminin olması durumu kabullenmesine ve durum hakkında araştırmalar yapıp tüm belirtilerini beklemeye yol açacaktır..
belirtiler gerçekleşmese bile kişi kendisi çağıracaktır.. kabullendikçe de , doktorların söylediği gereksiz tabire göre 'hastalık ilerleyecektir'.. bu tür durumlardaki birey eğer çevresinde bu konuda tecrübeli arkadaş ya da samimi kişi varsa onunla vakit geçirip ruh hali kontrol altına alınıp, sorun daha kök halindeyken yok edilmelidir..
ilaç kullanılması kesinlikle tavsiye edilmemektedir..
ilaçlar kişiyi sadece uyuşturacak ve iştahını açacaktır.. kişi bu eylemlerle meşgul olarak bu tür hisleri daha az yaşayacaktır.. ancak uyanık kaldığı anlarda bunları düşünmesine hiçbir şey engel olmayacaktır..
ruh halini kötü olarak gören birey bu haline hiç bir isim koymadan hayatına elinden geldiğince kaldığı yerden devam etmelidir..
durumun sebebi vücuttaki seratonin, dopamin, asetilkolin vb. hormonların seviyesindeki ani düşüştür.. bu hormonların eski haline dönmesi ilaç kullanılmaya başlandığında mümkün değildir..
sadece besinlerle ve yaşanan güzel şeylerle mümkündür..
çevresindeki yakın kişi bu durumdaki bireye, kendisine hissettirmeden bu hormonların üretilmesini pozitif etkileyen besinleri yedirmeye çalışmalıdır..
sağlam internet kaynaklarında bu bilgiler mevcuttur..
benim önerim, çay,kahve, sigara ve alkol gibi şeylerden uzak durulmalıdır..